Χρησιμοποιούμε cookies για να διασφαλίσουμε πως θα έχετε την καλύτερη δυνατή εμπειρία ως επισκέπτης στην ιστοσελίδα μας. Αν συνεχίσετε χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις σας, συμφωνείτε να λαμβάνετε όλα τα cookies από την ιστοσελίδα IKEA Ελλάδας
Καλώς ήλθατε στην IKEA

Η σούπερ-ντούπερ γκρανόλα

Συνεχώς μας λέτε ότι το πρωινό είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας.
Ναι, αλλά εμείς σας έχουμε «τσακώσει» πάρα πολλές φορές να το αποφεύγετε.
Γι’ αυτό σας έχουμε μία λαχταριστή συνταγή για τραγανή γκρανόλα που θα γίνει η πρώτη σας σκέψη
κάθε πρωί που θα ξυπνάτε! Και η τελευταία πριν πάτε για ύπνο.
Και είναι και υγιεινή. Καλά τα cupcakes αλλά θέλουμε ποικιλία.

Δείτε όλες τις συνταγές των παιδιών εδώ.



 

Συστατικά


1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

2 κουταλιές της σούπας μέλι

3 κουταλιές της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο

200 ml νερό

600 ml πλιγούρι βρώμης

100 ml ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς της επιλογής σας

100 ml λιναρόσπορος

100 ml σπόροι κολοκύθας

100 ml ξύσμα καρύδας

1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

1 κουταλιά της σούπας κάρδαμο

1 κουταλιά της σούπας κανέλα

100 ml αποξηραμένα cranberries (ή οποιοδήποτε είδος αποξηραμένων φρούτων προτιμάτε)

Οδηγίες

 
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 150°C.
Ανακατεύουμε το νερό, το λάδι, το αλάτι και το μέλι σε ένα μικρό μπολ μέχρι να διαλυθεί το αλάτι και το μέλι.
Σε άλλο μπολ, αναμειγνύουμε τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από τα αποξηραμένα φρούτα της επιλογής σας. Περιχύνουμε το μείγμα στη βρώμη και ανακατεύουμε.
Τοποθετούμε μία λαδόκολλα σε ένα ταψί με γωνίες και απλώνουμε το μείγμα ομοιόμορφα.
Ψήστε στο φούρνο για 40-45’. Για να αποκτήσει το μείγμα τραγανή, χρυσαφένια υφή, ανακατεύουμε 4-5 φορές ενώ η γκρανόλα είναι στο φούρνο. Όταν τη βγάλουμε από το φούρνο, αφήνουμε τη γκρανόλα να κρυώσει. Η τελευταία πινελιά που θα δώσει μία γλυκιά γεύση, είναι η προσθήκη των αποξηραμένων φρούτων.
Αποθηκεύσουμε τη γκρανόλα σε ένα βάζο με αεροστεγές κλείσιμο και έτσι θα διατηρηθεί φρέσκια για ένα μήνα.
 

 
 
 

Πράγματα που εσείς οι γονείς μπορείτε να κάνετε

 
Αν θέλετε να κάνετε και εσείς κάτι, ενώ εμείς απολαμβάνουμε το διασκεδαστικό μέρος της συνταγής, μπορείτε να προθερμάνετε το φούρνο. Ω ναι.
Ίσως ακόμα και να μπορείτε να ανακατέψετε τα πρώτα υλικά μέχρι να διαλυθεί καλά το μέλι και το αλάτι.

Και μην ξεχάσετε ποτέ ότι είστε υπεύθυνοι για να μην παραψηθεί η γκρανόλα. Μπορείτε να ελέγχετε το μείγμα κάθε λίγο, ενώ είναι στο φούρνο, και να μας θυμίζετε να το ανακατεύουμε. Καλό θα ήταν να βάλετε τα δυνατά σας!

ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΔΕΚΤΕΣ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΜΕΣΩ: