Χρησιμοποιούμε cookies για να διασφαλίσουμε πως θα έχετε την καλύτερη δυνατή εμπειρία ως επισκέπτης στην ιστοσελίδα μας. Αν συνεχίσετε χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις σας, συμφωνείτε να λαμβάνετε όλα τα cookies από την ιστοσελίδα IKEA Ελλάδας
Καλώς ήλθατε στην IKEA

Σπιτικά ζυμαρικά με μία… τσαχπινιά!

Τα πιτσιρίκια στην Ιταλία, το γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα. Εύκολα και πεντανόστιμα.
Δεν θα αργήσετε να αγαπήσετε αυτή τη συνταγή με ζυμαρικά strozzapreti με σάλτσα ντομάτας,
ιδανική για κάθε περίσταση. Ακόμα και για τα παιδικά πάρτι.
Και τώρα που το σκεφτόμαστε, θέλουμε περισσότερα παιδικά πάρτι.
Ξεκινάμε τώρα για να το μάθουμε καλά το γρηγορότερο.

Δείτε όλες τις συνταγές των παιδιών εδώ.



 

Συστατικά

4 μερίδες


1 ζύμη για ζυμαρικά

2 συσκευασίες με ντοματίνια κατά προτίμηση διαφόρων χρωμάτων

1 κουταλιά της σούπας μέλι

1 σκελίδα σκόρδο

1 κόκκινη καυτερή πιπεριά (ή κανονική αν δεν σας αρέσουν τα πικάντικα)

Χυμό μισού πορτοκαλιού

2 κουταλιές της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο

1 κούπα με φρέσκο βασιλικό

Μαύρο πιπέρι και αλάτι

Οδηγίες

 
Ανοίγουμε τη ζύμη για τα ζυμαρικά σε μήκος 40 cm, με πάχος περίπου 1 cm. Κόβουμε τη ζύμη διαγώνια σε λεπτές λωρίδες. Στρίβουμε κάθε λωρίδα σχηματίζοντας ζυμαρικά σε σχήμα βίδας και τα τοποθετούμε σε μία καθαρή πετσέτα κουζίνας
Ήρθε η ώρα για τη σάλτσα! Όμως πριν από αυτό, γεμίζουμε μία κατσαρόλα με νερό ώστε να είμαστε έτοιμοι για το βήμα 3. Ψιλοκόβουμε τα ντοματίνια και τα τοποθετούμε σε ένα μπολ. Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και την πιπεριά, τα ανακατεύουμε με τα ντοματίνια, το χυμό πορτοκάλι, το ελαιόλαδο και το αλατοπίπερο. Τώρα αναμειγνύουμε προσεκτικά με τα χέρια τα ντοματίνια και τα υπόλοιπα υλικά.
Αν όλα έχουν πάει καλά μέχρι τώρα, το νερό θα έχει αρχίσει να βράζει. Μαγειρεύουμε τα ζυμαρικά για 3’. Έπειτα, σουρώνουμε τα μακαρόνια για να στραγγίξουνκαι προσθέτουμε την (πικάντικη) σάλτσα ντομάτας. Και για την τελευταία πινελιά στο πιάτο μας, προσθέτουμε λίγο βασιλικό. Καλή όρε… Μμμ!
 
     
 

 
     
 

Πράγματα που εσείς οι γονείς μπορείτε να κάνετε

 
Εκτός από το να αγοράσετε τα υλικά, σας δίνουμε το δικαίωμα να ψιλοκόψετε το σκόρδο. Είναι λίγο μπελαλίδικη δουλειά, όμως έχουμε καταλάβει ότι σας αρέσουν κάτι τέτοια.

Ακόμα, μπορείτε να μας καμαρώνετε ενώ εμείς θα ανακατεύουμε με τα χέρια τα… «ντοματίνια» είπαμε πως λέγονται; Αυτά, λοιπόν, μαζί με τα υπόλοιπα υλικά. Το καλύτερο σημείο εδώ είναι η αστεία έκφρασή σας, όταν θα ανακατεύουμε με τα χέρια.

ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΔΕΚΤΕΣ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΜΕΣΩ: