Χρησιμοποιούμε cookies για να διασφαλίσουμε πως θα έχετε την καλύτερη δυνατή εμπειρία ως επισκέπτης στην ιστοσελίδα μας. Αν συνεχίσετε χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις σας, συμφωνείτε να λαμβάνετε όλα τα cookies από την ιστοσελίδα IKEA Ελλάδας
Καλώς ήλθατε στην IKEA

Τα πιο τέλεια μπέργκερ!

Εμείς τα παιδιά, γνωρίζουμε τα πάντα για το μπέργκερ. Νομίζεις ότι μπορείς να «νικήσεις» ένα μπέργκερ;
Δεν νομίζω. Εγώ όμως το έκανα πιο νόστιμο από το δικό σου, προσθέτοντας καπνιστή πάπρικα για πιο έντονη γεύση.
Και τραγανό μπέικον! Αφού στα παιδιά αρέσουν τα τραγανά, δεν το ξέρεις;

Δείτε όλες τις συνταγές των παιδιών εδώ.



 

Συστατικά

4 μερίδες


700 g μοσχαρίσιο κιμά

2 κουταλιές της σούπας σκόνη καπνιστής πάπρικας (προαιρετικά)

Αλάτι και πιπέρι

12 κομμάτια μπέικον

4 ψωμάκια για μπέργκερ

1 κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες

1 ντομάτα, κομμένη σε φέτες

4 φύλλα μαρουλιού

Κέτσαπ και μαγιονέζα

Οδηγίες

 
Αναμειγνύετε τον κιμά με την πάπρικα και τον χωρίζετε σε 4 μπιφτέκια, 1 για κάθε μπέργκερ.
Ψήστε τα μπιφτέκια σε μέτρια θερμοκρασία, για 4-5’ σε κάθε πλευρά, μέχρι το επιθυμητό αποτέλεσμα. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι.
Τηγανίστε το μπέικον και ψήστε τα ψωμάκια λίγο πριν ψηθούν τα μπιφτέκια.
Τώρα, μπορείτε να «συναρμολογήσετε» τα μπέργκερ με τον τρόπο που σας αρέσει και να τα απολαύσετε (δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από την πρώτη μπουκιά!).

 
 
 
 

Πράγματα που εσείς οι γονείς μπορείτε να κάνετε

 
Για παράδειγμα, μπορείτε να έχετε το νου σας καθώς ψήνω τα μπιφτέκια.

Εσείς μπορείτε να τηγανίσετε το μπέικον. Ξέρετε… κάποιες φορές το λίπος από το μπέικον μπορεί να «πεταχτεί» από το τηγάνι και αφού εσείς είστε πιο ψηλοί, δεν θα σας έρθει στο πρόσωπο.

ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΔΕΚΤΕΣ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΜΕΣΩ: