Welcome to IKEA

Κοινωνία

Δράσεις
 
     
  Πρόγραμμα Εξοπλισμού Βιβλιοθηκών από την ΙΚΕΑ και τον Όμιλο FOURLIS

Ο Όμιλος FOURLIS και το κατάστημα ΙΚΕΑ Ιωάννινα, εξόπλισαν μία ξεχωριστή βιβλιοθήκη στους Κουκλιούς Ιωαννίνων.

Στον Όμιλο FOURLIS, αφουγκραζόμαστε διαρκώς τις ανάγκες των κοινωνιών στις οποίες δραστηριοποιούμαστε και δρούμε με στόχο τη δημιουργία μίας καλύτερης ζωής για όλους και κυρίως για τα παιδιά και τους νέους.

Στο πλαίσιο του ευρύτερου προγράμματος Κοινωνικής Υπευθυνότητας του Ομίλου, η ΙΚΕΑ υλοποιεί, εδώ και χρόνια, μία σειρά παρεμβάσεων με επίκεντρο τις υποδομές και τη γνώση και αποδέκτες τα παιδιά και τους νέους.

Έτσι, μετά την πρώτη Βιβλιοθήκη στην Κρανιά Γρεβενών και τη δεύτερη στο Λιβάδι Ελασσόνας, το κατάστημα ΙΚΕΑ Ιωάννινα ανέλαβε τη μελέτη και τον σχεδιασμό για τη δημιουργία μίας ιδιαίτερης βιβλιοθήκης για 200 περίπου παιδιά και νέους στο γραφικό χωριό της παραμεθορίου, στους Κουκλιούς Ιωαννίνων, ενώ παράλληλα προσέφερε τον απαιτούμενο εξοπλισμό και ανέλαβε τη διαμόρφωση του χώρου.

Ο χώρος για τη βιβλιοθήκη παραχωρήθηκε από τη δημοτική κοινότητα. Η συγκεκριμένη βιβλιοθήκη αναπτύσσεται σε δύο αίθουσες συνολικού εμβαδού 90 τ.μ και περιλαμβάνει τμήμα προσχολικής ηλικίας και παιδιών/νέων σχολικής ηλικίας μέχρι 18 ετών. Διαθέτει περισσότερα από 1000 βιβλία, ηλεκτρονικές και συμβατικές εγκυκλοπαίδιες, ηλεκτρονικό υπολογιστή με εκπαιδευτικό λογισμικό, σειρά εκπαιδευτικών παιχνιδιών καθώς και όλο τον απαιτούμενο εξοπλισμό επίπλων και φωτιστικών.

Η βιβλιοθήκη στους Κουκλιούς Ιωαννίνων είναι η τρίτη από τις συνολικά 10 βιβλιοθήκες που θα συμπεριληφθούν στο πρόγραμμα του Δικτύου Εθελοντών «Δημοσιογράφοι σε δράση – Journalists Act», τη διαμόρφωση και τον εξοπλισμό των οποίων έχει αναλάβει η ΙΚΕΑ του Ομίλου FOURLIS.

Μάθετε περισσότερα

 
  H ΙΚΕΑ στήριξε την εκδήλωση «Με-Νού για 5.000»

Την Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2014, ο Οργανισμός ΜΠΟΡΟΥΜΕ, πραγματοποίησε στη Θεσσαλονίκη, τη μεγαλύτερη εκδήλωση ενημέρωσης για τη σπατάλη φαγητού, έως σήμερα, στην Ελλάδα.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, μαγειρεύτηκαν πάνω από 5.500 μερίδες μπριάμ από περισσευούμενα λαχανικά και προσφέρθηκαν 1.500 μερίδες από περισσευούμενα φρούτα σε ανθρώπους που πέρασαν από τον Λευκό Πύργο.

Παράλληλα, υπήρξαν εκπαιδευτικές δράσεις για παιδιά, βιωματικό εργαστήριο, επιδείξεις μαγειρικής από τους σεφ Λευτέρη Λαζάρου, Νταϊάν Κόχυλα και Ευτύχη Μπλέτσα, πλήθος άλλων δραστηριοτήτων αλλά και πολλή ενημέρωση για όλα τα ζητήματα γύρω από τη σπατάλη φαγητού.

Η ΙΚΕΑ στηρίζει το ΜΠΟΡΟΥΜΕ από το 2012, προσφέροντας καθημερινά τα γεύματα που δεν διατίθενται στα εστιατόρια των καταστημάτων της στην Ελλάδα, για τη σίτιση συνανθρώπων μας που βρίσκονται σε ανάγκη.

Η ΙΚΕΑ στήριξε και αυτή την εκδήλωση προσφέροντας την κουζίνα στην οποία οι σεφ ετοίμασαν τα λαχταριστά γεύματά τους!
 
 

Πρόγραμμα Εξοπλισμού Βιβλιοθηκών από την ΙΚΕΑ και τον Όμιλο FOURLIS

Ο Όμιλος FOURLIS και το κατάστημα ΙΚΕΑ Θεσσαλία εξόπλισαν μία ξεχωριστή βιβλιοθήκη στο ορεινό Λιβάδι Ελασσόνας.

Έτσι,  μετά την πρώτη  Βιβλιοθήκη στην Κρανιά Γρεβενών, το κατάστημα ΙΚΕΑ Θεσσαλία ανέλαβε τη μελέτη και τον σχεδιασμό για τη δημιουργία μίας ξεχωριστής βιβλιοθήκης για παιδιά και νέους στο ορεινό Λιβάδι Ελασσόνας, ενώ παράλληλα προσέφερε τον εξοπλισμό και ανέλαβε τη διαμόρφωση του χώρου.

Το κτίριο του πρώην δημοτικού σχολείου του Λιβαδίου «απέκτησε ζωή» χάρη στην πρωτοβουλία του Δικτύου Εθελοντών «Δημοσιογράφοι σε δράση – Journalists Act» και τη χορηγία της ΙΚΕΑ και του Ομίλου FOURLIS.

Μάθετε περισσότερα

 
  «Γεύσεις του Τόπου μας» στα Ιωάννινα, τη Λάρισα και τη Θεσσαλονίκη, με χορηγό την ΙΚΕΑ!

Στις 20/9 στα Ιωάννινα, στις 27/9 στη Λάρισα και στις 4/10 στη Θεσσαλονίκη, πραγματοποιήθηκαν με την υποστήριξή μας, οι ολοήμερες εκδηλώσεις «Γεύσεις του Τόπου μας», που έδωσαν «βήμα» σε τοπικούς παραγωγούς με στόχο να αναδειχθούν οι γεύσεις του τόπου μας. Στο πλαίσιο της χορηγίας, τα πάρκινγκ των καταστημάτων, ΙΚΕΑ Ιωάννινα, ΙΚΕΑ Θεσσαλία και ΙΚΕΑ Θεσσαλονίκη, φιλοξένησαν από μια μοναδική εκδήλωση με οικοδεσπότη τον Δημήτρη Σκαρμούτσο.

Συνολικά, στις 3 εκδηλώσεις, πάνω από 10.000 επισκέπτες, είχαν τη δυνατότητα να γνωρίσουν προϊόντα τοπικής παραγωγής και να δοκιμάσουν παραδοσιακά εδέσματα από τα χέρια του διάσημου σεφ. Οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν από τις 11.00 έως τις 18.00 και, σε αυτό το διάστημα, οι τοπικοί παραγωγοί παρουσίασαν τα προϊόντα τους, όπως προϊόντα ζύμης, είδη φούρνου, όσπρια, βότανα, μπάρες δημητριακών, αλίπαστα, πιπεριές, μανιτάρια, αυγοτάραχο, τυροκομικά, κρασί και γλυκά.

Με αφορμή τις συγκεκριμένες εκδηλώσεις, η ΙΚΕΑ πραγματοποίησε παράλληλη δράση και θα διαθέσουμε 26.000€ - το ισόποσο του 5% των εσόδων των καταστημάτων ΙΚΕΑ Ιωάννινα, Θεσσαλία και Θεσσαλονίκη την αντίστοιχη ημέρα διεξαγωγής της εκδήλωσης σε κάθε πόλη - για την υποστήριξη δημοτικών παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών, των ευρύτερων περιοχών, με τη μορφή επίπλων και απαραίτητων ειδών.

Στην ΙΚΕΑ του Ομίλου FOURLIS, αναγνωρίζουμε την αξία της τοπικής παραγωγής και συμβάλλουμε στην ανάδειξη τοπικών προϊόντων. Στο πλαίσιο του προγράμματος Κοινωνικής Υπευθυνότητας, υποστηρίξαμε τη συγκεκριμένη δράση και προσκαλέσαμε τον κόσμο να γνωρίσει τις «Γεύσεις του τόπου μας»!
 
  Πρόγραμμα Εξοπλισμού Βιβλιοθηκών από την ΙΚΕΑ και τον Όμιλο FOURLIS

Ο Όμιλος FOURLIS και το κατάστημα ΙΚΕΑ Θεσσαλονίκης εξόπλισαν μία ξεχωριστή βιβλιοθήκη στην Κρανιά Γρεβενών.

Στο πλαίσιο του ευρύτερου προγράμματος Κοινωνικής Υπευθυνότητας του Ομίλου, η ΙΚΕΑ υλοποιεί, εδώ και χρόνια, μία σειρά παρεμβάσεων με επίκεντρο τις υποδομές και τη γνώση και αποδέκτες τα παιδιά και τους νέους. 

Έτσι, το κατάστημα ΙΚΕΑ Θεσσαλονίκης ανέλαβε τη μελέτη και τον σχεδιασμό για τη δημιουργία μίας ιδιαίτερης βιβλιοθήκης για παιδιά και νέους στην Κρανιά Γρεβενών, ενώ παράλληλα προσέφερε τον εξοπλισμό και ανέλαβε τη διαμόρφωση του χώρου.

Μάθετε περισσότερα
 
124.246 γεύματα από την ΙΚΕΑ για συνανθρώπους μας που βρίσκονται σε ανάγκη

Τον Ιούλιο του 2012, η ΙΚΕΑ εγκαινίασε την συνεργασία της με το ΜΠΟΡΟΥΜΕ, την Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρία που καταπολεμά τη σπατάλη του περισσευούμενου φαγητού και δρα υπέρ της αξιοποίησής του για κοινωφελή σκοπό σε όλη την Ελλάδα.

Στα πλαίσια της συνεργασίας αυτής, η ΙΚΕΑ προσφέρει καθημερινά και από όλα τα καταστήματά της στην Ελλάδα, τα γεύματα τα οποία δεν διατίθενται στα εστιατόρια των καταστημάτων της, για τη σίτιση συνανθρώπων μας που βρίσκονται σε ανάγκη...

Μάθετε περισσότερα
  Κίνηση Ανθρωπιάς από τους Εργαζόμενους του Ομίλου FOURLIS

Με αφορμή τη γιορτή των Χριστουγέννων 2013, οι εργαζόμενοι των εταιριών ΙΚΕΑ, INTERSPORT, FOURLIS TRADE, SERVICE ONE και TRADE LOGISTICS, του Ομίλου FOURLIS, πραγματοποίησαν για ακόμα μία χρονιά την καθιερωμένη ετήσια χειρονομία αγάπης προς τους συνανθρώπους μας που βρίσκονται σε ανάγκη, συγκεντρώνοντας και προσφέροντας τρόφιμα, είδη πρώτης ανάγκης, ρουχισμό, υποδήματα και παιχνίδια σε Ιδρύματα και Οργανισμούς στην Ελλάδα και την Κύπρο...

Μάθετε περισσότερα
 
 
H IKEA και ο Όμιλος FOURLIS στηρίζουν τα παιδιά της Ηπείρου και της Θεσσαλίας

Η ΙΚΕΑ, βρίσκεται πάντα κοντά στις τοπικές κοινωνίες στις οποίες δραστηριοποιείται, και στο πλαίσιο αυτό διοργάνωσε, στις 18 και 19 Σεπτεμβρίου, δύο μοναδικές μουσικές βραδιές στα καταστήματα ΙΚΕΑ Ιωάννινα και ΙΚΕΑ Θεσσαλία με τον τραγουδιστή Αντώνη Ρέμο για έναν καλό σκοπό:

Την ευαισθητοποίηση του κοινού για τη στήριξη των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών της Ηπείρου και της Θεσσαλίας!

Τις εκδηλώσεις στήριξαν με την παρουσία τους και άλλοι γνωστοί καλλιτέχνες όπως η Έλλη Κοκκίνου, η Βάνα Μπάρμπα, ο Μέμος Μπεγνής και η Τζένη Μπότση.

Τις συναυλίες παρακολούθησαν συνολικά περισσότερα από 11.000 άτομα!

Μάθετε περισσότερα 
 
    Εξοπλισμός και Διακόσμηση του Ξενώνα Φιλοξενίας γυναικών θυμάτων βίας και των παιδιών τους στη Θεσσαλονίκη

Τον Απρίλιο, ο Όμιλος FOURLIS, σε συνεργασία με τον Δήμο Θεσσαλονίκης, ανέλαβε τον πλήρη εξοπλισμό και διαμόρφωση του Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών θυμάτων βίας και των παιδιών τους, στη Θεσσαλονίκη.

Με προϊόντα που προσέφεραν η ΙΚΕΑ και η FOURLIS TRADE, καθώς και με τον σχεδιασμό του χώρου τον οποίο ανέλαβαν οι έμπειροι διακοσμητές του καταστήματος ΙΚΕΑ Θεσσαλονίκης, ο νέος αυτός ξενώνας μεταμορφώθηκε σε μία ζεστή και φιλόξενη γωνιά για την ανάρρωση και φροντίδα γυναικών που έχουν βιώσει τη βία στη ζωή τους καθώς και των παιδιών τους.

Βασικός στόχος της δημιουργίας και λειτουργίας του Ξενώνα είναι η ασφαλής διαμονή και σίτιση, η συμβουλευτική ψυχοκοινωνική στήριξη και πληροφόρηση των γυναικών θυμάτων βίας που αντιμετωπίζουν δυσκολίες σε προσωπικό, κοινωνικό ή επαγγελματικό επίπεδο, προκειμένου να επιτευχθεί η ενδυνάμωσή τους, η άμβλυνση των προβλημάτων τους και η δημιουργία των συνθηκών εκείνων...

Μάθετε περισσότερα
     

WE ACCEPT PAYMENTS VIA: