Δεν υπάρχουν προϊόντα στη λίστα αγαπημένων σας.

Περιβάλλον test

ΒΑΜΒΑΚΙ
Χρησιμοποιούμε ποιοτικό βαμβάκι που παράγεται από βιώσιμες πρακτικές καλλιέργειας.

Το βαμβάκι είναι μια πολύ σημαντική πρώτη ύλη για την ΙΚΕΑ, αφού χρησιμοποιείται σε πολλά προϊόντα, από πετσέτες μέχρι και καναπέδες. Ωστόσο οι συμβατικές βαμβακοκαλλιέργειες χρησιμοποιούν μεγάλες ποσότητες χημικών και νερού, αυξάνοντας το κόστος παραγωγής και κάνοντας δυσκολότερο τον αγώνα των αγροτών για επιβίωση. Αποφασίσαμε, λοιπόν, να βρούμε έναν τρόπο να αντιμετωπίσουμε αυτές τις προκλήσεις και δεσμευτήκαμε να συμβάλουμε ενεργά στην βελτίωση της βιομηχανίας του βαμβακιού.
Έτσι, το 2005 ξεκινήσαμε μία συνεργασία με τη WWF για να υποστηρίξουμε και να ενθαρρύνουμε βιώσιμες πρακτικές καλλιέργειας βαμβακιού σε όλον τον κόσμο με αποτέλεσμα σήμερα, χιλιάδες αγρότες με τις οικογένειες τους να απολαμβάνουν την ανταμοιβή των κόπων τους.
Το 2010, η ΙΚΕΑ σε συνεργασία με την περιβαλλοντική οργάνωση WWF και άλλους κορυφαίους δημόσιους και ιδιωτικούς οργανισμούς συνέβαλλε στη δημιουργία του Better Cotton Initiative (BCI).
Επίσης στην ΙΚΕΑ, από τον Σεπτέμβριο του 2015, χρησιμοποιούμε στα προϊόντα μας μόνο βαμβάκι που προέρχεται από βιώσιμες πρακτικές καλλιέργειας. Αυτό σημαίνει ότι οι αγρότες χρησιμοποιούν λιγότερο νερό, λιγότερα χημικά λιπάσματα και φυτοφάρμακα, ενώ ταυτόχρονα έχουν αύξηση στα κέρδη τους και αυτό αποτελεί ήδη ένα μεγάλο επίτευγμα.
Σηματοδοτεί όμως, παράλληλα, και μια ακόμα πρόκληση για εμάς. Να διατηρήσουμε αυτό το ποσοστό στο 100% και να βρούμε ακόμα περισσότερους τρόπους για να υποστηρίξουμε τους παραγωγούς βαμβακιού σε όλο τον κόσμο, ώστε να χρησιμοποιούν πιο βιώσιμες πρακτικές καλλιέργειας.


ΦΩΤΙΣΜΟΣ LED
Φωτίζουμε μόνο με λαμπτήρες LED

Από τον Σεπτέμβριο του 2015, στην ΙΚΕΑ διαθέτουμε μόνο λαμπτήρες LED. Γιατί; Επειδή η τεχνολογία LED χρησιμοποιεί 85% λιγότερη ενέργεια και οι λαμπτήρες LED διαρκούν 20 φορές περισσότερο από τους συμβατικούς λαμπτήρες πυρακτώσεως!

Ένα σπίτι με LED, ένα βιώσιμο σπίτι με απεριόριστες δυνατότητες

Ο φωτισμός LED αποτελεί μια επανάσταση στο σχεδιασμό. Αλλά είναι ταυτόχρονα και μια επανάσταση στην εξοικονόμηση ενέργειας. Έτσι, αν αντικαταστήσετε όλους τους λαμπτήρες του σπιτιού σας με λαμπτήρες LED, εξοικονομείτε ενέργεια και χρήματα.

Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Ένας λαμπτήρας LED έχει διάρκεια ζωής μέχρι και 20 χρόνια, ενώ ένας συμβατικός λαμπτήρας πυρακτώσεως έχει διάρκεια ζωής μόλις ενός έτους! Έτσι, αλλάζοντας μία φορά όλους τους λαμπτήρες στο σπίτι σας, δεν θα χρειαστείτε ποτέ ξανά εκείνο το συρτάρι που χρησιμοποιούσατε για να αποθηκεύετε ανταλλακτικούς λαμπτήρες, ενώ θα μπορέσετε να κρύψετε και το σκαλάκι που είχατε για την αλλαγή λαμπτήρων, για τουλάχιστον 2 δεκαετίες!
Στην ΙΚΕΑ θέλουμε να κάνουμε πιο εύκολη την επιλογή για έναν πιο βιώσιμο τρόπο ζωής στο σπίτι. Και ο φωτισμός LED, το πετυχαίνει. Το μόνο που έχετε να κάνετε, είναι να αντικαταστήσετε τους συμβατικούς λαμπτήρες με λαμπτήρες LED.

Δείτε εδώ τα προϊόντα του τμήματος Φωτισμού ΙΚΕΑ.Στην ΙΚΕΑ αναγνωρίζουμε ότι στις εγκαταστάσεις μας καταναλώνεται σημαντική ποσότητα νερού λόγω των αυξημένων αναγκών υγιεινής και του μεγάλου αριθμού επισκεπτών και εργαζομένων. Για το λόγο αυτό παρακολουθούμε συστηματικά τις καταναλώσεις νερού και προχωρούμε στην εφαρμογή ειδικών μέτρων, πρακτικών και παρεμβάσεων με στόχο τη μείωση της κατανάλωσής του στις εγκαταστάσεις μας.
ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΦΙΛΙΚΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ