Καλώς ήλθατε στην IKEA!

Φιλοσοφία ΙΚΕΑ

Βλέπουμε τα πράγματα με διαφορετικό τρόπο

Συνεχώς αναζητούμε το καλύτερο. Δεν μένουμε ποτέ στα ίδια. Αυτό κάνει μοναδική την προσφορά μας στα έπιπλα και τον οικιακό εξοπλισμό. Προσπαθούμε συνεχώς να κάνουμε την καθημερινή ζωή στο σπίτι καλύτερη για τους περισσότερους ανθρώπους.


 

Η ΙΔΕΑ

 

Για τους περισσότερους ανθρώπους

 

Η φιλοσοφία ΙΚΕΑ βασίζεται σε μία απλή ιδέα: την προσφορά  μιας μεγάλης ποικιλίας επίπλων και ειδών οικιακού εξοπλισμού που να είναι προσιτά στους πολλούς και όχι μόνο σε λίγους. Αυτό επιτυγχάνεται συνδυάζοντας λειτουργικότητα, σωστή ποιότητα, όμορφο σχεδιασμό και αξία - πάντα με γνώμονα τη βιωσιμότητα. Η φιλοσοφία ΙΚΕΑ διέπει κάθε τμήμα της εταιρείας μας, από το σχεδιασμό, τις προμήθειες πρώτων υλών, τις συσκευασίες και τον τρόπο διανομής των προϊόντων μας, μέχρι τον τρόπο λειτουργίας της επιχείρησής μας. Στόχος μας είναι να βοηθάμε περισσότερους ανθρώπους να ζήσουν μια καλύτερη ζωή στο σπίτι.

Η φιλοσοφία ΙΚΕΑ στην πραγματικότητα 

Η φιλοσοφία ΙΚΕΑ παίρνει ζωή: μέσα από τα καταστήματά μας παγκοσμίως, μέσα από τους καταλόγους ΙΚΕΑ, μέσα από το διαδίκτυο και τις διάφορες ηλεκτρονικές εφαρμογές και πάνω από όλα μέσα από εκατομμύρια σπίτια σε όλο τον κόσμο. 

 
 1951  1954  1967  1981  1983  
     
Η ιστορία πίσω από το όνομα

Το όνομα ΙΚΕΑ συνδυάζει τα αρχικά του ιδρυτή της εταιρείας, Ingvar Kamprad, (IK) με τα αρχικά γράμματα από το όνομα του αγροκτήματος και το χωριό όπου μεγάλωσε - Elmtaryd και Agunnaryd (EA). Το λογότυπο IKEA έχει τροποποιηθεί κατά τη διάρκεια της ιστορίας της εταιρείας, αλλά η έκδοση του 1967 παραμένει το σταθερό σύμβολο της επιχείρησης.

  Μαζί εξοικονομούμε χρήματα

Οι πελάτες μας έχουν σημαντικό ρόλο στην διαδικασία του δημοκρατικού σχεδιασμού: Εμείς κάνουμε το δικό μας μέρος, εσείς κάνετε το δικό σας και μαζί εξοικονομούμε χρήματα. Οι πελάτες συμμετέχουν με πολλούς τρόπους: κάνοντας μόνοι τους την συναρμολόγηση των προϊόντων που βρίσκονται σε επίπεδες συσκευασίες (μέθοδος που χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά πριν από περίπου 60 χρόνια με το τραπέζι LÖVET), μέχρι μεταφέροντάς μας τα σχόλιά τους για την χρήση των προϊόντων μας.


   

ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΚΑΙΟΧΡΗΣΙΑΣ

 

Αναπτύσσοντας την ιδέα ΙΚΕΑΣτις αρχές της δεκαετίας του 1980 – οπότε και υπήρχαν καταστήματα σε 20 διαφορετικές χώρες - ο ιδρυτής Ingvar Kamprad, προκειμένου να προστατεύσει τη φιλοσοφία ΙΚΕΑ προχώρησε στη μέθοδο δικαιοχρησίας.

Σήμερα, όλα τα καταστήματα ΙΚΕΑ στην Ελλάδα, στην Βουλγαρία και την Κύπρο λειτουργούν με αυτή τη μέθοδο και δικαιοδόχος είναι ο Όμιλος Φουρλής.

Ο Όμιλος Φουρλής αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους εμπορικούς ομίλους διαρκών καταναλωτικών αγαθών στην Ελλάδα και τα Βαλκάνια. Η στρατηγική μας είναι η ανάπτυξη εταιριών με έμφαση κυρίως στο λιανικό εμπόριο, αλλά και στο χονδρικό εμπόριο.


 ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΔΕΚΤΕΣ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΜΕΣΩ: