Καλώς ήλθατε στην IKEA!

Η ΙΚΕΑ διεθνώς και στην Ελλάδα

Καλώς ήρθατε στον κόσμο της ΙΚΕΑ

Είμαστε μία εταιρεία με αξίες και πάθος για τη ζωή στο σπίτι. Κάθε προϊόν που προσφέρουμε είναι μια ιδέα για καλύτερη ζωή στο σπίτι. Στην ΙΚΕΑ έχουμε 345 καταστήματα σε 42 χώρες.


Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΜΑΣ 

 

Το όραμα και η επιχειρηματική ιδέα

 
«Να δημιουργήσουμε καλύτερη καθημερινή ζωή στο σπίτι για τους πολλούς του κόσμου», αυτό είναι το όραμά μας. Η επιχειρηματική μας ιδέα είναι «να προσφέρουμε μεγάλη ποικιλία από καλοσχεδιασμένα έπιπλα για το σπίτι σε τόσο χαμηλές τιμές, έτσι ώστε όσο το δυνατόν περισσότεροι άνθρωποι να μπορούν να τα αποκτήσουν». 
Εργαζόμαστε σκληρά για να εξασφαλίσουμε σωστή ποιότητα σε προσιτές τιμές για τους πελάτες μας, μέσα από μία αλυσίδα αξιών, χτίζοντας μακροχρόνιες σχέσεις με τους προμηθευτές μας, επενδύοντας σε υψηλά αυτοματοποιημένη παραγωγή και παράγοντας μεγάλες ποσότητες. Το όραμά μας είναι παραπάνω από τα έπιπλα και τον οικιακό εξοπλισμό.
Είναι να δημιουργήσουμε μία καλύτερη καθημερινή ζωή για όλους τους ανθρώπους που προτιμούν την επιχείρησή μας.

ΒΙΩΣΙΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΕπενδύουμε στο μέλλονΗ κύρια οικονομική αρχή μας είναι να αναπτυσσόμαστε μέσα από τους δικούς μας πόρους. Με άλλα λόγια, επενδύουμε αυτά που κερδίζουμε. Αυτή η αρχή μας επιτρέπει να κάνουμε μακροπρόθεσμες επενδύσεις για το μέλλον.
Το όραμα μας είναι η βάση για την ανάπτυξή μας. Θέλουμε η εταιρεία μας να είναι προσιτή και προσβάσιμη, έτσι ώστε περισσότεροι άνθρωποι να μπορούν να δημιουργήσουν μια καλύτερη καθημερινή ζωή στο σπίτι. Επενδύουμε την πλειοψηφία των κερδών μας στα υφιστάμενα και στα νέα καταστήματα ΙΚΕΑ, καθώς και στην ανάπτυξη προϊόντων, στις βιώσιμες λύσεις και στη συνεχή μείωση των τιμών για τους πελάτες μας.
 
   


 

 
  Ποιοτικά προϊόντα σε χαμηλές τιμές

Απευθυνόμαστε σε όλους τους ανθρώπους και για αυτό τα προϊόντα μας πρέπει να έχουν τη σωστή ποιότητα για τη χρήση τους και η τιμή τους να είναι προσιτή. Σχεδιάζουμε με γνώμονα τις ανάγκες των πελατών μας. Ενημερωθείτε για τη διαδικασία του Δημοκρατικού Σχεδιασμού.
  Η ανάπτυξη των ανθρώπων μας, είναι και δική μας ανάπτυξη


Αναπτυσσόμαστε μέσα από την ανάπτυξη των εργαζομένων μας. Βλέπουμε κάθε άτομο ως ταλέντο και προσφέρουμε πορεία εξέλιξης και ανάπτυξης. Δείτε περισσότερα για τον εργασιακό χώρο IKEA.
   

Ingvar Kamprad
, Ανώτερος Σύμβουλος & Ιδρυτής 

«Αποφάσισα ότι η χρηματιστηριακή αγορά δεν ήταν επιλογή για την ΙΚΕΑ. Ήξερα ότι μόνο μια μακροπρόθεσμη πoλιτική, θα μπορούσε να εξασφαλίσει τα σχέδια ανάπτυξής μας και δεν ήθελα να υπάρχει εξάρτηση από χρηματοπιστωτικά ιδρύματα».

 

H IKEA ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ 


Καταστήματα στην ΕλλάδαΗ ΙΚΕΑ του Ομίλου FOURLIS διαθέτει στην Ελλάδα 5 καταστήματα στην Αθήνα (Κηφισός & Αεροδρόμιο), στην Θεσσαλονίκη, στη Λάρισα και τα Ιωάννινα. Για να έρθει ακόμα πιο κοντά στους καταναλωτές στις περιοχές που βρίσκονται μακριά από τα υπάρχοντα καταστήματα και να προσφέρει τα ποιοτικά προϊόντα της, σε προσιτές τιμές, προχώρησε σε εναλλακτικούς τρόπους διάθεσής τους.

Έτσι, δημιούργησε νέα Κέντρα Παραγγελιών & Παραλαβών στη Ρόδο, στη Κρήτη (Ηράκλειο & Χανιά), στην Πάτρα και στην Κομοτηνή. 

Στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους των Κέντρων Παραγγελιών & Παραλαβών ΙΚΕΑ  οι καταναλωτές  μπορούν να:

  • Επιλέγουν τα αγαπημένα τους προϊόντα με το design και τις χαμηλές τιμές ΙΚΕΑ
  • Κάνουν την παραγγελία τους
  • Επωφελούνται από το νέο πρόγραμμα άτοκων δόσεων 
  • Παραλαμβάνουν τις αγορές τους από το Κέντρο το αργότερο σε 5 εργάσιμες μέρες δωρεάν ανεξάρτητα από το ύψος αγορών  (εάν επιθυμούν, μπορούν να παραλάβουν στο χώρο τους με μικρή επιβάρυνση).


Για να δείτε περισσότερα για τα καταστήματα και τα Κέντρα Παραγγελιών και Παραλαβών ΙΚΕΑ, καθώς και για το τι συμβαίνει σε κάθε κατάστημα ανατρέξτε στη σελίδα του κάθε καταστήματος και του Κέντρου Παραγγελιών & Παραλαβών.

ΙΚΕΑ Εταιρία του Ομίλου FOURLISΟ Όμιλος FOURLIS, συνέχεια της εταιρείας που δημιούργησε το 1950 ο Αναστάσιος Φουρλής εδώ και 63 χρόνια επενδύει στoυς εργαζόμενους του, στην ποιότητα του χώρου εργασίας, στις καινοτόμες υποδομές, στις λειτουργικές σχέσεις με τους προμηθευτές. Με τον τρόπο αυτό επιτυγχάνει σταθερά υψηλό επίπεδο παραγωγικότητας, αλλά και μεγιστοποίηση της ικανοποίησης των πελατών. 

Σήμερα, ο Όμιλος FOURLIS αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους εμπορικούς Ομίλους καταναλωτικών αγαθών στην Ελλάδα, τη Βουλγαρία, την Κύπρο, τη Ρουμανία και την Τουρκία. 

Ο Όμιλος είναι επίσημο μέλος του Οικουμενικού Συμφώνου των Ηνωμένων Εθνών από το 2008, αποδεικνύοντας και στην πράξη την προσήλωσή του στην υπεύθυνη επιχειρηματική δραστηριότητα. Είναι σημαντικό ότι ο Όμιλος FOURLIS παραμένει σταθερά ενεργός στην αναπτυξιακή διαδικασία, με ουσιαστική συμβολή στην Ελληνική οικονομία. Σήμερα οι εταιρείες του Ομίλου FOURLIS έχουν συνολικά 3.633 εργαζομένους. Αξίζει να σημειωθεί ότι από το 2008 που ξεκίνησε η κρίση στην Ελλάδα και την Ευρώπη ο Όμιλος FOURLIS έχει επενδύσει πάνω από 124.000.000 ευρώ

Είναι σημαντικό ότι στην αρνητική οικονομική συγκυρία των τελευταίων χρόνων η IKEA (HOUSEMARKET ΑΕ) όπως και οι άλλες εταιρίες του Ομίλου FOURLIS στάθηκαν δίπλα στους καταναλωτές, προσφέροντας ποιοτικά προϊόντα, σε ακόμα χαμηλότερες τιμές. Και αυτό πραγματοποιήθηκε, παρά την αυξημένη φορολογία, τις διάφορες επιβαρύνσεις και πάνω απ’ όλα το μικρό μέγεθος της Ελληνικής αγοράς, στοιχείο που επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό την τελική τιμή πώλησης των προϊόντων.

ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΔΕΚΤΕΣ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΜΕΣΩ: