Δεν υπάρχουν προϊόντα στη λίστα αγαπημένων σας.

IKEA ART EVENT 2021

Με την 6η συλλεκτική σειρά IKEA Art Event, η ΙΚΕΑ επιχειρεί να φέρει την τέχνη στα σπίτια ακόμα περισσότερων ανθρώπων, «θολώνοντας» τα όρια μεταξύ τέχνης και λειτουργικού σχεδιασμού. Γι’ αυτή τη συλλεκτική σειρά, η IKEA επέλεξε πέντε καλλιτέχνες και σχεδιαστές για να δημιουργήσουν έργα τέχνης που θα αιχμαλωτίσουν τη φαντασία σας, ενώ ταυτόχρονα είναι και χρήσιμα οικιακά αντικείμενα. Μία υπέροχη νέα άποψη για την τέχνη και το σπίτι που μας παροτρύνει όχι μόνο να θαυμάζουμε, αλλά και να αγγίζουμε τα έργα τέχνης, πέρα από τους καθιερωμένους κανόνες.

«Με αυτή τη συλλεκτική σειρά, θέλουμε να δείξουμε ότι το να είσαι καλλιτέχνης δεν σημαίνει και ότι πρέπει να σκέφτεσαι με έναν συγκεκριμένο τρόπο.» - Henrik Most, Υπεύθυνος δημιουργίας προϊόντων IKEA

Daniel Arsham: Αθόρυβοι χειρισμοί


«Πολλά αντικείμενα ή υλικά που χρησιμοποιώ στη δουλειά μου, είναι καθημερινά αντικείμενα – ένα απλό τηλέφωνο, μία κάμερα ή ένα ρολόι, αντικείμενα που χρησιμοποιούμε στην καθημερινή μας ζωή. Όταν μεταμορφώνω ένα χρηστικό αντικείμενο σε κάτι διαφορετικό, αυτό είναι μια ενδιαφέρουσα εμπειρία.»

«Αποφεύγουμε τα στερεότυπα...δεν επιθυμούμε να ορίσουμε τους εαυτούς μας ως καλλιτέχνες ή σχεδιαστές. Μας αρέσει να διατηρούμε την ελευθερία μας και να επικεντρωνόμαστε στην πολύπλευρη ανθρώπινη φύση. Γι’ αυτό ονομάσαμε έτσι το γραφείο μας.»- Humans since 1982

Sabine Marcelis: Ένα μικρό θαύμα


«Η τέχνη μετατρέπει ένα σπίτι από καταφύγιο, σε έναν χώρο με έντονα συναισθήματα. Πιστεύω ότι η καθημερινή μας διάθεση αλλάζει όταν γύρω μας υπάρχουν αντικείμενα με τα οποία έχουμε κάποιο είδος σύνδεσης και μας διεγείρουν τα συναισθήματά μας.»

Stefan Marx: Η χαρά της έκφρασης


«Είναι υπέροχο όταν η τέχνη και η λειτουργικότητα ενώνονται... είναι μία όμορφη αλλαγή στην καθημερινότητα, αφού ζείτε με αυτά τα αντικείμενα.»

Gelchop: Το πιο εμβληματικό αντικείμενο της IKEA αποκτάει φως


«Σκεφτόμαστε πάντα τρόπους να χρησιμοποιούμε υπάρχοντα αντικείμενα και να τα συνδυάζουμε με λειτουργίες από άλλα αντικείμενα για ένα πιο διασκεδαστικό και παιχνιδιάρικο αποτέλεσμα.»