Παναρισμένες ψαρομπουκιές με πουρέ πατάτας
Μερίδες: 4 | Χρόνος: 30 λεπτά
ΥΛΙΚΑ
Για τις παναρισμένες ψαρομπουκιές:
- 800 g παναρισμένες ψαρομπουκιές HAVSSMAK (2 συσκευασίες)
Για τον πουρέ πατάτας:
- 600 g πουρές πατάτας ALLEMANSRÄTTEN (1 συσκευασία)
Για τη σάλτσα ρεμουλάντ:
- 4 κ.τ.γ. ψιλοκομμένα αγγουράκια τουρσί
- 2 κ.τ.γ ψιλοκομμένη κάπαρη
- 3 κ.τ.γ. ψιλοκομμένος φρέσκος μαϊντανός ή σχοινόπρασο
- 100 ml μαγιονέζα
- 100 ml ξινή κρέμα
- 1 ml τριμμένο μαύρο πιπέρι
- ξύσμα λεμονιού
- ½ κ.τ.γ. αλάτι
- 1 κ.τ.γ. κίτρινο κάρι (προαιρετικό)
Για τον αρακά:
- 250g κατεψυγμένος αρακάς
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Μαγειρεύουμε τις παναρισμένες ψαρομπουκιές σε τηγάνι ή στον φούρνο. Αν επιλέξουμε τον φούρνο, τον προθερμαίνουμε στους 220°C. Στο μεταξύ, ετοιμάζουμε τη σάλτσα ρεμουλάντ.
- Ψιλοκόβουμε τα αγγουράκια τουρσί, την κάπαρη και τα μυρωδικά. Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε προαιρετικά λίγο κάρι. Βάζουμε τη σάλτσα στο ψυγείο.
- Ετοιμάζουμε τον πουρέ ALLEMANSRÄTTEN σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, ανακατεύοντας συχνά για 9 λεπτά.
- Στο μεταξύ, μαγειρεύουμε τις παναρισμένες ψαρομπουκιές HAVSSMAK για 5–15 λεπτά ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Βράζουμε αρκετή ποσότητα νερού ώστε να καλύπτει τον αρακά. Προσθέτουμε τον αρακά, αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε τη στην άκρη για 2 λεπτά. Σουρώνουμε και σερβίρουμε.
- Για το σερβίρισμα, βάζουμε τον πουρέ, τη σάλτσα ρεμουλάντ και τον αρακά στο πιάτο, προσθέτουμε τις παναρισμένες ψαρομπουκιές και στύβουμε λίγο λεμόνι από πάνω.