Δεν υπάρχουν προϊόντα στη λίστα αγαπημένων σας.
 

Όλοι θέλουμε στο σπίτι μας να νιώθουμε ασφάλεια. Μαζί, μπορούμε να μειώσουμε τον κίνδυνο των ατυχημάτων στο σπίτι.


Όλοι θέλουμε στο σπίτι μας να νιώθουμε ασφάλεια. Μαζί, μπορούμε να μειώσουμε τον κίνδυνο των ατυχημάτων στο σπίτι.

Ο καλύτερος τρόπος για να αποφύγουμε ατυχήματα που συμβαίνουν από έπιπλα που πέφτουν είναι να τα στερεώνουμε στον τοίχο.

Γι’ αυτό, ελέγξτε τις συρταριέρες και τα έπιπλα τουαλέτας αλλά και τα υπόλοιπα έπιπλα ΙΚΕΑ με ύψος μεγαλύτερο των 75 εκατοστών που έχετε στο σπίτι σας και βεβαιωθείτε ότι τα έπιπλα αυτά, είναι καλά στερεωμένα στον τοίχο. Σε όλες τις συσκευασίες ανάλογων προϊόντων ΙΚΕΑ υπάρχουν εξαρτήματα στήριξης.

Εάν έχετε χάσει ή χρειάζεστε επιπρόσθετο σετ στήριξης για κάποιο από τα προϊόντα ΙΚΕΑ, ελάτε από το κατάστημα για να σας δώσουμε ένα εντελώς δωρεάν. Εναλλακτικά, καλέστε μας στο 801 11 22 722 ή στο 210 35 43 403 (χρέωση σύμφωνα με τη τιμολογιακή πολιτική του τηλεπικοινωνιακού παρόχου σας) ή στείλτε μας email εδώ.
 

Πώς να αποφύγετε ατυχήματα από έπιπλα που μπορεί να πέσουν

• Στερεώστε τα στον τοίχο! Τα έπιπλα πρέπει να είναι στερεωμένα στον τοίχο με τα κατάλληλα εξαρτήματα στήριξης που περιλαμβάνονται στις συσκευασίες των προϊόντων ΙΚΕΑ. Για να βιδώσετε στον τοίχο τα εξαρτήματα στήριξης θα πρέπει να τα προμηθευτείτε το κατάλληλο αξεσουάρ για τον τοίχο σας (βίδες, ούπα, κλπ.) Εάν χρειάζεστε βοήθεια, συμβουλευτείτε τον οδηγό στερέωσης στον τοίχο.

• Μην τοποθετείτε την τηλεόραση ή άλλα βαριά αντικείμενα πάνω σε συρταριέρες ή άλλα έπιπλα που δεν προορίζονται για αυτή τη χρήση.

• Τοποθετήστε τα πιο βαριά αντικείμενα στα πιο χαμηλά συρτάρια.

• Μην αφήνετε τα παιδιά να σκαρφαλώνουν πάνω σε συρτάρια, πόρτες ή ράφια.
 

Στερεώνουμε τα έπιπλα στον τοίχο! Οδηγός στερέωσης

Τα έπιπλα πρέπει να είναι καλά στερεωμένα στον τοίχο. Τα εξαρτήματα που πρέπει να χρησιμοποιηθούν για τη στερέωση των επίπλων στον τοίχο, είναι ανάλογα με τον τύπο υλικού του τοίχου σας. Εάν ο τύπος υλικού του τοίχου σας δεν είναι ανάμεσα σε αυτούς που αναφέρονται πιο κάτω ή αν έχετε οποιαδήποτε ερώτηση, συμβουλευτείτε έναν τεχνικό.
     
ΤΥΠΟΣ ΥΛΙΚΟΥ ΤΟΙΧΟΥ ΤΥΠΟΣ ΥΛΙΚΟΥ ΤΟΙΧΟΥ ΤΥΠΟΣ ΥΛΙΚΟΥ ΤΟΙΧΟΥ
Γυψοσανίδα ή σοβάς με ξύλινο ορθοστάτη Γυψοσανίδα χωρίς διαθέσιμο ξύλινο ορθοστάτη Τοιχοποιία
     
ΕΞΑΡΤΗΜΑ ΣΤΕΡΕΩΣΗΣ ΕΞΑΡΤΗΜΑ ΣΤΕΡΕΩΣΗΣ ΕΞΑΡΤΗΜΑ ΣΤΕΡΕΩΣΗΣ
Σχήμα 1 Σχήμα 2 Σχήμα 3Α, Σχήμα 3Β
Η βίδα εισάγεται απευθείας στον ορθοστάτη/στήριγμα. Για παράδειγμα, μια βίδα για ξύλο των 5mm που υπάρχει στο IKEA FIXA σετ ούπα και βιδών. (Σχήμα 1) Ούπα με βίδα. Για παράδειγμα, ένα ούπα των 8mm που υπάρχει στο ΙΚΕΑ FIXA σετ ούπα και βιδών. (Σχήμα 2) Συμπαγής τοίχος: Ούπα με βίδα. Για παράδειγμα, ένα ούπα των 8mm που υπάρχει στο ΙΚΕΑ FIXA σετ ούπα και βιδών. (Σχήμα 3Α) Κούφιος Τοίχος: Βίδα με αγκύρωση (πεταλούδα) (Σχήμα 3Β)
 

Οδηγός Στερέωσης

Κατεβάστε εδώ την εκτυπώσιμη έκδοση
του οδηγού στερέωσης των επίπλων στον τοίχο
   

Όλοι θέλουμε να ανησυχούμε λιγότερο!

Μέσα στο σπίτι, είναι πιθανό να συμβούν ατυχήματα, ειδικά όταν έχουμε παιδιά. Αλλά αν προετοιμαστούμε κατάλληλα, μπορούμε να αποτρέψουμε τα πιο σοβαρά.

Τα προϊόντα ΙΚΕΑ για την ασφάλεια των παιδιών στο σπίτι, είναι εύκολο να χρησιμοποιηθούν και καλύπτουν όλους τους χώρους του σπιτιού.

Μπορείτε να τα δείτε εδώ: