Δεν υπάρχουν προϊόντα στη λίστα αγαπημένων σας.

Πώς να διακοσμήσετε ένα καλοκαιρινό τραπέζι

Ανεβάστε την καλοκαιρινή διάθεση με παστέλ χρώματα. Η Elin Stierna, διακοσμήτρια εσωτερικών χώρων στην ΙΚΕΑ, δίνει ιδέες για το πώς να διακοσμήσετε εύκολα το δικό σας καλοκαιρινό τραπέζι.


Διακόσμηση τραπεζιού

«Ξεκινήστε διαλέγοντας το θέμα του τραπεζιού για να ξέρετε τι να επιλέξετε,» λέει η Elin. «Θα μπορούσατε να εμπνευστείτε από ένα χρώμα, την περίοδο του χρόνου ή κάποιο συγκεκριμένο σερβίτσιο». Η Elin ήθελε να δημιουργήσει εύκολα μία χαλαρή, καλοκαιρινή ατμόσφαιρα. Για να το πετύχει αυτό, συνδύασε διάφορα υφάσματα σε λευκό και παστέλ αλλά και με την μεγαλύτερη τάση του Instagram αυτή την περίοδο, το γκριζοπράσινο.

MOCKELBY Τραπέζι

Τραπεζομάντηλο

«Διαλέξτε ένα τραπεζομάντηλο στις διαστάσεις του τραπεζιού σας. Για ένα όμορφο αποτέλεσμα δοκιμάστε λινό. Τοποθετήστε το διαγώνια στο τραπέζι για να αναδειχτεί και το ξύλο του τραπεζιού.»


«Διαλέξτε ένα απλό τραπεζομάντηλο και διακοσμήστε το με τραπεζομάντηλο μέσης ή διάφορα διακοσμητικά στοιχεία σε διαφορετικό υλικό και χρώμα για να κάνει αντίθεση.»

Elin Stierna, διακοσμήτρια εσωτερικών χώρων στην ΙΚΕΑ

GIVANDE Κορδέλα

Διακόσμηση τραπεζιού

«Σκεφτείτε το στιλ που θέλετε για να δημιουργήσετε τη διακόσμηση του τραπεζιού.» Η Elin έφτιαξε μία γιρλάντα από τεχνητά φυτά και φασκόμηλο και την κρέμασε πάνω από το τραπέζι. Χρησιμοποιήστε διακοσμητικά κεριά αλλά όχι αρωματικά για να μυρίζει το φασκόμηλο.

POMP Βάζο/φανάρι

Ατμοσφαιρικός φωτισμός

Η καλύτερη λύση είναι τα κεριά. H Elin επέλεξε λευκά κεριά και τα τοποθέτησε σε αυτό το φανάρι, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σαν βάζο. Αν ο φυσικός φωτισμός του χώρου είναι χαμηλός, κρεμάστε ένα φωτιστικό οροφής με ροοστάτη για να προσαρμόσετε τον φωτισμό όπως θέλετε.

PROPPMÄTT Ξύλο κοπής

Είδη σερβιρίσματος και πετσέτες

«Επιλέξτε είδη σερβιρίσματος σε τέτοιο χρώμα που να ταιριάζουν με το φαγητό που θα μαγειρέψετε και ταιριάξτε και τις πετσέτες. Αντί για σουπλά χρησιμοποιήστε ξύλα κοπής για να κάνουν μία όμορφη αντίθεση με τα παστέλ χρώματα.»


Μας αρέσει να εμπνέεστε από τα προϊόντα μας και να γίνεστε δημιουργικοί. Δοκιμάστε το! Μη ξεχνάτε όμως ότι αν μεταποιήσετε ένα προϊόν ΙΚΕΑ που δεν μπορεί να πωληθεί ξανά με την αρχική του χρήση, δεν θα έχει εγγύηση και δεν θα μπορείτε να το επιστρέψετε.