Αυγά benedict με σάλτσα μουστάρδας SAS SENAP, τηγανίτες πατάτας και μαριναρισμένο σολομό
ΥΛΙΚΑ:
- 4 αυγά
- 30ml ξύδι
- 4 τηγανίτες ψιλοκομμένης πατάτας GANGLAT
- 4 φέτες μαριναρισμένος σολομό φιλέτο SJORAPPORT
- 100g σάλτσα μουστάρδας με άνηθο SAS SENAP
- 30-50g τυρί κρέμα
- Τηγανητά κρεμμύδια ROSTAD LÖK
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
ΓΙΑ ΤΑ ΑΥΓΑ ΠΟΣΕ
- Γεμίζουμε μία μικρή κατσαρόλα με νερό μέχρι τη μέση.
- Τοποθετούμε μέσα 30ml ξύδι.
- Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε την φωτιά.
- Σε ένα μικρό μπολάκι σπάμε ένα αυγό κάθε φορά και το προσθέτουμε με προσοχή μέσα στο νερό που βράζει.
- Ανεβάζουμε ελάχιστα τη φωτιά.
- Μόλις ψηθεί το ασπράδι και ο κρόκος παραμένει μελάτος, αφαιρούμε το αυγό με προσοχή με μία τρυπητή κουτάλα.
ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΗΣ ΠΑΤΑΤΑΣ GANGLAT
- Σε ένα τηγάνι προσθέτoυμε λίγο ελαιόλαδο.
- Μόλις το ελαιόλαδο κάψει, τοποθετούμε τις τηγανίτες ψιλοκομμένης πατάτας GANGLAT.
- Ψήνουμε και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρουν ένα όμορφο χρυσαφένιο χρώμα.
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
- Τοποθετούμε σε ένα πιάτο την τηγανίτα.
- Αλείφουμε με τυρί κρέμα.
- Έπειτα, τοποθετούμε φέτες φιλέτου μαριναρισμένου σολομού SJORAPPORT.
- Από πάνω τοποθετούμε ένα αυγό ποσέ.
- Προσθέτουμε μία κουταλιά από την σάλτσα μουστάρδας με άνηθο SAS SENAP.
- Γαρνίρουμε με τηγανητά κρεμμύδια ROSTAD LOK.