Τώρα μπορείτε να αναζητήσετε προϊόντα ΙΚΕΑ, με χρήση εικόνας
Πώς δουλεύει;
Ανεβάστε φωτογραφία από ένα έπιπλο ή μια σύνθεση
Η ιδιωτικότητά σας είναι πολύ σημαντική για εμάς! Παρακαλούμε μην ανεβάζετε φωτογραφίες με ανθρώπους.
Δείτε τα αποτελέσματα από ίδια ή διαφορετικά αντικείμενα
Τα προϊόντα που θα εμφανιστούν στη λίστα αποτελεσμάτων, θα είναι είτε παρόμοια, είτε διαφορετικά.
Ανακαλύψτε ίδια ή παρόμοια προϊόντα από αυτά που ψάχνετε
Πλέον μπορείτε να βρείτε οποιοδήποτε προϊόν ΙΚΕΑ ψάχνετε εύκολα και γρήγορα με την χρήση εικόνας
Υποστηρίζονται αρχεία JPEG, PNG μεγέθους έως 5MB.

ΥΛΙΚΑ:
40 τεμ. (640 gr) κεφτεδάκια λαχανικών HUVUDROLL
1 κουνουπίδι με καθαρισμένο κοτσάνι
3 κ.σ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
4 κόκκινα κρεμμύδια, καθαρισμένα και κομμένα στα τέσσερα
Θαλασσινό αλάτι και μαύρο πιπέρι (όπως σας αρέσει)
4 κ.σ. βιολογική μαρμελάδα μύρτιλο SYLT LINGON
3 κ.σ. φουντούκια
2 κ.σ. κολοκυθόσπορους
2 κ.σ. ηλιόσπορους
1 κ.γ. μαραθόσπορο
1 κ.σ. σπόρους κόλιανδρου
1 κ.σ. κύμινο
1 κ.σ. χοντρό θαλασσινό αλάτι
100 γρ. αγγουράκια τουρσί SOMMARSKÖRD, στραγγισμένα
100 ml σάλτσα μουστάρδας και άνηθου SÅS SENAP & DILL
4 κ.σ. γιαούρτι
4 κ.γ. ελαιόλαδο
4 κ.σ. τηγανητό κρεμμύδι ROSTAD LÖK
4 κ.σ. φρέσκα μυρωδικά
Προαιρετικά: Πίτες ή ψωμί σε φέτες για το σερβίρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
1. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 220°C.
2. Καθαρίστε και κόψτε το κουνουπίδι. Αλείψτε το με βούτυρο και αλατοπιπερώστε. Βάλτε το σε ένα πυρίμαχο σκεύος και ψήστε το μαζί με τα κρεμμύδια για 10 λεπτά στη μεσαία σχάρα. Στη συνέχεια, μειώστε τη θερμοκρασία στους 150°C και ψήστε για ακόμα 30-40 λεπτά, μέχρι το κουνουπίδι και τα κρεμμύδια να ροδίσουν και να μαλακώσουν.
3. Ψήστε ελαφρά τα φουντούκια, τους κολοκυθόσπορους και τους ηλιόσπορους σε ένα στεγνό τηγάνι σε υψηλή θερμοκρασία περίπου για 3 λεπτά. Στη συνέχει προσθέστε τον μάραθο, τον κόλιανδρο, το κύμινο και το χοντρό αλάτι και ψήστε για ακόμα ένα λεπτό. Αδειάστε τα όλα σε ένα μπλέντερ και απλώς πατήστε το κουμπί μερικές φορές, ώστε το μείγμα να γίνει τραγανό, αλλά όχι σκόνη.
4. Κόψτε τα αγγουράκια τουρσί σε μικρούς κύβους 5 mm. Προσθέστε τη σάλτσα μουστάρδας και άνηθου και ανακατέψτε καλά.
5. Βγάλτε τα κρεμμύδια από το πυρίμαχο σκεύος, κόψτε τα κατά μήκος σε λωρίδες των 5 mm περίπου και αναμείξτε τα με τη μαρμελάδα μύρτιλο.
6. Ψήστε τα κεφτεδάκια λαχανικών σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
7. Βουτυρώστε τις λεπτές πίτες ή τις φέτες ψωμί και ψήστε τες σε υψηλή θερμοκρασία, ιδανικά σε γκριλιέρα ή τοστιέρα, για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά.
8. Χρησιμοποιήστε τις πίτες ή φέτες ψωμί ως βάση, βάλτε λίγη ποσότητα από το κουνουπίδι, τα αγγουράκια τουρσί με τη σάλτσα μουστάρδας, τη μαρμελάδα με τα κρεμμύδια, τα κεφτεδάκια λαχανικών και από πάνω τα τηγανητά κρεμμύδια και τα φρέσκα μυρωδικά. Σερβίρετε με το γιαούρτι, το λάδι και στο μείγμα μπαχαρικών στο πλάι.
Χρειάζεστε βοήθεια;
