Πίτες με κεφτεδάκια και τζατζίκι
Λαχταριστή συνταγή που συνδυάζει τα σουηδικά κεφτεδάκια με την ελληνική κουζίνα. Απλά και φρέσκα υλικά γεμάτα γεύση, που θα λατρέψει ολόκληρη οικογένεια κάθε εποχή του χρόνου.
Μερίδες: 4 | Χρόνος: 15 λεπτά
ΥΛΙΚΑ:
Πίτες με κεφτεδάκια
- 300 g κεφτεδάκια HUVUDROLL
- 4 πίτες
- 100 g φέτα
- Μισό κόκκινο κρεμμύδι
Τζατζίκι
- 150 g στραγγιστό γιαούρτι 10% λιπαρά
- 1 μικρή σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
- Μισό αγγούρι στον τρίφτη
- 1 κ.τ.γ χυμό λεμονιού
Αγγουροντομάτα
- 3/4 αγγούρι
- 2 ντομάτες
- 4 κ.τ.σ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος
- 1 κ.τ.γ. αποξηραμένη ρίγανη
- 1 κ.τ.σ. φρεσκοστυμμένος χυμός λεμονιού
- 1 κ.τ.σ. ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
- Για το τζατζίκι, τρίβουμε το αγγούρι στον τρίφτη και το στύβουμε για να απομακρύνουμε τα υγρά του. Αναμειγνύουμε με τα υπόλοιπα υλικά και προσθέτουμε το αλατοπίπερο.
- Για την αγγουροντομάτα, κόβουμε το αγγούρι και τη ντομάτα σε τετραγωνάκια και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε τη ρίγανη, τον μαϊντανό, τον χυμό του λεμονιού και το ελαιόλαδο. Βάζουμε αλάτι και πιπέρι.
- Κόβουμε το κόκκινο κρεμμύδι σε δαχτυλίδια και τα αφήνουμε στην άκρη.
- Τηγανίζουμε τα κεφτεδάκια και ζεσταίνουμε την πίτα ακολουθώντας τις οδηγίες στη συσκευασία.
- Χωρίζουμε τις πίτες στη μέση και τις γεμίζουμε με την αγγουροντομάτα, τα κεφτεδάκια, το τζατζίκι, τη φέτα και το κόκκινο κρεμμύδι.