Σπιτική λεμονάδα με σιρόπι μύρτιλλο
4 μερίδες, Προετοιμασία: 15 λεπτά
ΥΛΙΚΑ:
- 200ml παγάκια σε μικρό μέγεθος
- 300ml σιρόπι μύρτιλλο DRYCK
- 1 κ.τ.σ. φρεσκοστυμμένος χυμός λεμόνι
- 800ml ανθρακούχο νερό
- 3 κ.τ.σ. κρυσταλλική ζάχαρη
- 1 λεμόνι
- 1 κ.τ.σ. μέλι
- 4 κλαράκια δενδρολίβανου
- 100-200g φρέσκα μύρτιλλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
- Για τη ζάχαρη στο χείλος του ποτηριού: βάζουμε την κρυσταλλική ζάχαρη σε ένα μικρό πιάτο, ξύνουμε τον φλοιό μισού λεμονιού πάνω από τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά με καθαρά δάχτυλα. Βάζουμε λίγο μέλι σε ένα άλλο πιάτο, αναποδογυρίζουμε το ποτήρι και το περιστρέφουμε ελαφρώς μέχρι να καλυφθεί περιμετρικά με το μέλι. Το αφαιρούμε και το βάζουμε αμέσως πάνω στο μείγμα της ζάχαρης μέχρι να κολλήσει καλά πάνω του.
- Παίρνουμε ένα κλαράκι δενδρολίβανου και αφαιρούμε τα κάτω φύλλα του για να κάνουμε χώρο για τα μύρτιλλα. Ακονίζουμε την άκρη του και περνάμε από μέσα μερικά μύρτιλλα.
- Προσθέτουμε το σιρόπι μύρτιλλο DRYCK, τον χυμό λεμονιού και το ανθρακούχο νερό στο ποτήρι προσέχοντας να μην ακουμπήσουμε το χείλος του. Ανακατεύουμε το ποτό μας με το κλαράκι δενδρολίβανου για να αναμειχθούν όλα τα υλικά.