Συνταγή σορμπέ με ανθρακικό & κόκκινο μύρτιλλο
6 μερίδες, Προετοιμασία: 6 ώρες
ΥΛΙΚΑ:
- 300ml σιρόπι κόκκινο μύρτιλλο DRYCK
- 100ml νερό
- 3 ασπράδια αβγού
- 1 κ.τ.σ. κρυσταλλική ζάχαρη
- Ξύσμα λεμονιού από ένα λεμόνι
- Κατεψυγμένα κόκκινα μύρτιλλα για διακόσμηση
- 1 μπουκάλι ανθρακούχου ποτού από χυμό αχλαδιού DRYCK BUBBEL PÄRON
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
- Προσθέτουμε το νερό στο σιρόπι κόκκινο μύρτιλλο DRYCK LINGON και τοποθετούμε στην κατάψυξη ανακατεύοντας κάθε λίγη ώρα, μέχρι να αποκτήσει υφή παγωμένης μους.
- Χτυπάμε τα ασπράδια αβγού μέχρι να αφρατέψουν.
- Βγάζουμε το μείγμα από την κατάψυξη και το ξύνουμε με ένα πιρούνι μέχρι να θρυμματιστεί σε μικρά κομματάκια. Το ανακατεύουμε με τα ασπράδια αβγού σε ένα μπολ.
- Τοποθετούμε στην κατάψυξη για 3-6 ώρες.
- Βάζουμε μία κουταλιά του σορμπέ σε ένα ποτήρι σαμπάνιας, προσθέτουμε μερικά κατεψυγμένα κόκκινα μύρτιλλα και γεμίζουμε το ποτήρι με ανθρακούχο ποτό από χυμό αχλαδιού. Διακοσμούμε με λίγο ξύσμα λεμονιού και σερβίρουμε συνοδεύοντας με ένα κουταλάκι του γλυκού. Καλή απόλαυση!