Δεν υπάρχουν προϊόντα στη λίστα αγαπημένων σας.

Πώς να χρησιμοποιήσετε τον «έξυπνο» φωτισμό

Η εφαρμογή IKEA Home smart και η πύλη δικτύου TRÅDFRI

Πώς να χρησιμοποιήσετε τις «συνθέσεις»

Οι «συνθέσεις» είναι ένα σετ χρωμάτων και φωτεινότητας για να ρυθμίσετε ομάδες συσκευών στον χώρο σας. Για παράδειγμα, μπορείτε να έχετε ένα θερμό φως για το δείπνο σας και ένα πιο ψυχρό φως για την ώρα που δουλεύετε. Μπορείτε να δημιουργήσετε «συνθέσεις» ανάλογα με τη διάθεσή σας, να τις αποθηκεύσετε και να τις ρυθμίζετε με την εφαρμογή IKEA Home smart. Για παράδειγμα, μπορείτε να έχετε ένα φως για την ώρα που βλέπετε τηλεόραση και ένα άλλο για την ώρα που τρώτε το βραδινό σας.

Δείτε το βίντεο για να μάθετε πώς να ρυθμίσετε τις «συνθέσεις» στην εφαρμογή IKEA Home smart.

Τι είναι οι «συνθέσεις»;

Οι «συνθέσεις» είναι η δυνατότητα ρύθμισης των «έξυπνων» προϊόντων ΙΚΕΑ ώστε με το πάτημα ενός κουμπιού να εκτελείτε μία σειρά ενεργειών. Για παράδειγμα, μπορείτε όταν ξυπνάτε το πρωί, με το πάτημα ενός κουμπιού να ανάβετε τα φώτα στο μπάνιο, να ανοίγετε τα ασύρματα στόρια και να ακούτε την αγαπημένη σας μουσική μέσα από τα ηχεία SYMFONISK.

Μπορώ να αλλάξω τις ρυθμίσεις «σύνθεσής» μου;

Δεν μπορείτε να αλλάξετε τις προεπιλεγμένες συνθέσεις της IKEA ωστόσο μπορείτε να δημιουργήσετε και να αλλάξετε τις δικές σας ρυθμίσεις σύνθεσης.

Πόσες ομάδες μπορούν να δημιουργηθούν στην εφαρμογή IKEA Home smart;

Μπορείτε να δημιουργήσετε απεριόριστο αριθμό ομάδων στην εφαρμογή IKEA Home smart.

Μπορείτε να συνδέσετε μέχρι 50 συσκευές με τη πύλη δικτύου TRÅDFRI και σε κάθε ομάδα μπορείτε να έχετε μέχρι και 10 πηγές φωτός.

Πώς να ρυθμίσετε έναν χρονοδιακόπτη

Μπορείτε να ρυθμίσετε χρονοδιακόπτες για ένα ομαλό ξύπνημα, για να ανάψετε και να σβήσετε πηγές φωτός, στόρια ή ηχεία SYMFONIS ανάλογα με το πρόγραμμα σας, μέχρι και όταν δεν είστε σπίτι.
Δείτε αυτό το βίντεο για να μάθετε πώς να ρυθμίσετε έναν χρονοδιακόπτη στην εφαρμογή IKEA Home smart.

Μπορεί η εφαρμογή IKEA Home smart να με ξυπνάει το πρωί;

Ναι, ρυθμίζοντας τον χρονοδιακόπτη με την ένδειξη «Καλημέρα»  για να σας ξυπνάει το πρωί. Ο φωτισμός ανάβει ομαλά και σταδιακά, αρχίζοντας μισή ώρα πριν την ώρα που τον έχετε βάλει. Στην διάρκεια των 30 λεπτών, το φως θα αλλάξει από ζεστό σε λευκό.

Τι είναι οι χρονοδιακόπτες και πως μπορώ να τους ρυθμίσω;

Στην εφαρμογή IKEA Home smart έχετε τρεις διαφορετικούς χρονοδιακόπτες: τον διακόπτη με την ένδειξη «Καλημέρα» που ρυθμίζει τον φωτισμό για να σας ξυπνάει, τον διακόπτη με την ένδειξη «Μακριά από το Σπίτι» που ρυθμίζει τον φωτισμό σας όταν δεν βρίσκεστε στο σπίτι και τον διακόπτη με την ένδειξη «Φως και σκοτάδι» που ρυθμίζει τον φωτισμό σας ανάλογα με το πότε θέλετε να τον ανάψετε και να τον σβήσετε.

Υπάρχει χρέωση για την εφαρμογή IKEA Home;

Όχι, μπορείτε να κατεβάσετε την εφαρμογή IKEA Home smart δωρεάν μέσω του Google Play ή το App Store, ανάλογα με την κινητή σας συσκευή.Πως μπορώ να αλλάξω την προκαθορισμένη γλώσσα στην εφαρμογή;

Πηγαίνετε στις ρυθμίσεις (το εικονίδιο γραναζιού στο πάνω μέρος δεξιά της αρχικής οθόνης. Έπειτα επιλέξτε «Γλώσσα» και διαλέξτε την γλώσσα που επιθυμείτε.

Που μπορώ να βρω την έκδοση ΙΚΕΑ Home smart της εφαρμογής IKEA Home smart;

Θα βρείτε την έκδοση IKEA Home smart της εφαρμογής σας στο κάτω μέρος της σελίδας των ρυθμίσεων κάτω από το «Απαλοιφή ρυθμίσεων».

Στο App Store και στο Google Play, θα βρείτε την ενότητα «Version» οπού μπορείτε να βρείτε την έκδοση της εφαρμογής.

Πόσα μέλη μίας οικογένειας μπορούν να ελέγχουν πηγές φωτός ταυτόχρονα από κινητά τηλέφωνα μέσω της εφαρμογής IKEA Home smart;

Η πύλη δικτύου TRÅDFRI υποστηρίζει μέχρι 10 συνδεδεμένες συσκευές την ίδια ώρα.

Εάν δεν έχω πύλη δικτύου και θέλω να προσθέσω τη πύλη δικτύου TRÅDFRI, θα εμφανιστούν οι ήδη υπάρχοντα «έξυπνες» συσκευές φωτισμού μου αυτόματα στην εφαρμογή IKEA Home smart;

Όχι, θα χρειαστεί να κάνετε επαναφορά των αρχικών, εργοστασιακών ρυθμίσεων της συσκευής ελέγχου σας και να το προσθέσετε στη πύλη δικτύου σας. Έπειτα, συνδέστε τις πηγές φωτός σας με αυτή την συσκευή. Η εφαρμογή IKEA Home smart θα σας καθοδηγήσει βήμα προς βήμα για το πώς να το κάνετε.

Πως μπορώ να ελέγξω εάν η πύλη δικτύου μου είναι συνδεδεμένη με το δίκτυο του σπιτιού μου;

Η πύλη δικτύου θα σας δείξει μέσω των λυχνιών στο επάνω μέρος, πότε είναι συνδεδεμένη με το δίκτυο του σπιτιού σας. Μπορείτε να δείτε αυτό το βίντεο για το «Πώς να εγκαταστήσετε το σετ πύλης δικτύου TRÅDFRI».

Πως κάνω έλεγχο για ενημέρωση στην εφαρμογή IKEA Home smart;

Για εγκατάσταση, αποδεχτείτε την ενημέρωση όταν προτείνεται από την εφαρμογή IKEA Home smart.

Θέλω να μετακομίσω και να πάρω μαζί μου το σύστημα «έξυπνου» φωτισμού. Τι μπορώ να κάνω για να κάνω επαναφορά ρυθμίσεων και να αρχίσω από την αρχή;

Στην εφαρμογή θα βρείτε την επιλογή «Απαλοιφή ρυθμίσεων» η οποία σας δίνει τη δυνατότητα να σβήσετε όλες τις προσωποποιημένες ρυθμίσεις  από το σύστημα και να το επαναφέρετε στις αρχικές, εργοστασιακές ρυθμίσεις.

Πότε πρέπει να αποσυνδεθώ από την πύλη δικτύου στις ρυθμίσεις της εφαρμογής και τι θα γίνει εάν πατήσω την επιλογή αυτή;

Διαλέξτε την επιλογή «Αποσύνδεση» από τη πύλη δικτύου άμα θέλετε να συνδεθείτε με μία άλλη πύλη. Φανταστείτε ότι έχετε μία πύλη δικτύου στη δουλειά και μία στο σπίτι. Για να μεταφερθείτε από τη μία στην άλλη θα χρειαστεί να αποσυνδεθείτε. Όλες οι ρυθμίσεις (ομάδες συνθέσεων φωτισμού) είναι αποθηκευμένες στις πύλες δικτύων και είναι συγκεκριμένες για κάθε δίκτυο.

Μπορώ να ρυθμίσω τις πηγές φωτός μου με την εφαρμογή IKEA Home smart όταν δεν είμαι σπίτι;

Όχι, μπορείτε να ρυθμίσετε  τις πηγές φωτισμού σας με τη εφαρμογή IKEA Home smart μόνο όταν είστε συνδεδεμένοι με το δίκτυο WiFi σας (το τοπικό σας δίκτυο). Ωστόσο, μπορείτε να εγκαταστήσετε μία από τις ενσωματωμένες ρυθμίσεις με την Amazon Alexa, Apple HomeKit ή τον Βοηθό Google (Google Assistant), με την οποία θα μπορέσετε να ρυθμίσετε τον φωτισμό σας ακόμα και όταν δεν είστε συνδεδεμένοι με το τοπικό σας δίκτυο. Για τη διαθεσιμότητα γλώσσας και χώρας ενημερωθείτε μέσω της Apple, Amazon ή του Google.

Με ποιά κινητά τηλέφωνα είναι συμβατή η εφαρμογή IKEA Home smart;

Η εφαρμογή IKEA Home smart είναι συμβατή με Android (KitKat 4.4 ή Lollipop 5.0) και iOS (iOS 9 ή νεότερες εκδόσεις).

Τι είναι η πύλη δικτύου;

H πύλη δικτύου είναι μία συσκευή που συνδέει τις πηγές φωτισμού σας με την εφαρμογή ΙΚΕΑ Home smart μέσω του WiFi στο σπίτι σας, έτσι ώστε να μπορείτε να ελέγχετε τον φωτισμό σας από μία κινητή συσκευή όπου και να βρίσκεστε στο σπίτι σας. Δεν μπορείτε να ελέγχετε τον «έξυπνο» φωτισμό ΙΚΕΑ μέσω της εφαρμογής IKEA Home smart χωρίς την πύλη δικτύου.

Τι χρειάζομαι για να μπορέσω να χρησιμοποιήσω την πύλη δικτύου TRÅDFRI και την εφαρμογή IKEA Home smart;

Χρειάζεστε σύνδεση WiFi, μία ενσύρματη σύνδεση, μία «έξυπνη» πηγή φωτός IKEA και μία συσκευή ελέγχου.

Τέσσερις τρόποι να ρυθμίσετε τον «έξυπνο» φωτισμό σας

Είτε προτιμάτε συσκευές, είτε ηλεκτρονικές εφαρμογές, η ΙΚΕΑ σας παρέχει και τα δύο. Αλλάξτε την ατμόσφαιρα του χώρου σας με το πάτημα ενός κουμπιού, με μία απλή κίνηση του χεριού σας, με το άγγιγμα της οθόνης σας ή απλώς με τον ήχο της φωνής σας. Συνδεθείτε με την Amazon Alexa, τον Βοηθό Google ή το Apple HomeKit.

1. Τηλεχειριστήριο

Ρυθμίστε τα «έξυπνα» ΙΚΕΑ προϊόντα σας με το απλό πάτημα ενός κουμπιού.

2. Αισθητήρας κίνησης

Αισθανθείτε πιο ασφαλείς μέσα στο σπίτι σας, με φωτισμό ο οποίος ανάβει με την ανίχνευση κίνησης.

3. Εφαρμογή IKEA Home smart

Με την εφαρμογή IKEA Home smart μπορείτε να ρυθμίσετε τους χρονοδιακόπτες, να φτιάξετε την κατάλληλη ατμόσφαιρα με τον φωτισμό, ανάλογα με το πρόγραμμα σας και να κάνετε την καθημερινή σας ζωή πιο εύκολη.

Γνωρίζατε ότι η εφαρμογή TRÅDFRI μετονομάστηκε πλέον σε IKEA Home smart;

4. Φωνητικός έλεγχος

Χειριστείτε τα «έξυπνα» προϊόντα ΙΚΕΑ που διαθέτετε με την φωνή σας. Η ρύθμιση είναι συμβατή με την Amazon Alexa, τον Βοηθό Google και το Apple HomeKit.

Η χρήση του τηλεχειριστήριου TRÅDFRI

Όταν χρησιμοποιείτε το τηλεχειριστήριο, μπορείτε να ρυθμίσετε τη φωτεινότητα διαλέγοντας το σύμβολο του ήλιου. Για να αλλάξετε χρώμα, επιλέγετε το αριστερό/δεξί βελάκι.

Η χρήση του ασύρματου ροοστάτη TRÅDFRI

Όταν χρησιμοποιείτε τον ασύρματο ροοστάτη θα πρέπει να πιέσετε το νούμερο «1» ή «0» για να ρυθμίσετε τη φωτεινότητα. Εάν πατήσετε για λίγο το νούμερο «1» ή «0» απλώς θα ανάψετε ή θα σβήσετε τα φώτα.

Ο ασύρματος ροοστάτης ρυθμίζει μόνο τη φωτεινότητα, για αυτό τον λόγο θα χρειαστείτε το ασύρματο τηλεχειριστήριο ή την εφαρμογή IKEA Home smart και την πύλη δικτύου για να ρυθμίσετε την θερμοκρασία του φωτισμού σας.

Η χρήση της εφαρμογής IKEA Home smart

Μέσω της εφαρμογής IKEA Home smart μπορείτε να ρυθμίσετε τη φωτεινότητα και το χρώμα για τις ομάδες φωτισμού που έχετε θέσει ή και για μεμονωμένες πηγές φωτός. Για να ρυθμίσετε τη φωτεινότητα, σύρετε τον δείκτη στα αριστερά ή στα δεξιά. Για να ρυθμίσετε το χρώμα, πιέστε το κουμπί χρώματος και διαλέξτε το χρώμα που επιθυμείτε.

Η χρήση του αισθητήρα κίνησης TRÅDFRI

Εάν θέλετε να αλλάξετε το χρώμα/φωτεινότητα ενός λαμπτήρα που είναι συνδεδεμένος με τον αισθητήρα κίνησης, θα χρειαστείτε την εφαρμογή IKEA Home smart και την πύλη δικτύου.

Όταν ο αισθητήρας κίνησης είναι ενεργοποιημένος, ο λαμπτήρας θα ανάψει ανάλογα με την ρύθμιση που του έχετε δώσει μέσω της εφαρμογής IKEA Home smart.

 

Πόσες θερμοκρασίες χρωμάτων μπορεί να δημιουργήσει το λευκό φάσμα του λαμπτήρα TRÅDFRI;

Το λευκό φάσμα του λαμπτήρα TRÅDFRI έχει τρείς διαφορετικούς λευκούς χρωματισμούς - θερμό/λευκό (2700K), θερμό (2200K) και ψυχρό/λευκό (4000K).

Έχω προσθέσει ένα χρώμα ή ένα φάσμα λευκού λαμπτήρα στον αισθητήρα κίνησής μου. Πώς μπορώ να ρυθμίσω το χρώμα/ την θερμοκρασία;

Μπορείτε να το κάνετε μέσω της εφαρμογής IKEA Home smart, που σημαίνει πως θα χρειαστείτε μία πύλη δικτύου. Μπορείτε να ελέγξετε την φωτεινότητα και τη   θερμοκρασία του χρώματος μέσω της εφαρμογής IKEA Home smart. Όταν ο αισθητήρας κίνησης είναι ενεργοποιημένος θα ανάψει ανάλογα με τη ρύθμιση που του έχετε κάνει μέσω της εφαρμογής.

Τι είναι η ομάδα φωτισμού;

Μία ομάδα φωτισμού είναι δύο ή παραπάνω λαμπτήρες οι οποίοι ελέγχονται από την ίδια συσκευή ελέγχου.

Μπορώ να έχω δύο λαμπτήρες TRÅDFRI σε μία ομάδα;

Ναι, μπορείτε να ομαδοποιήσετε τους λαμπτήρες σας στην εφαρμογή IKEA Home smart (συνδεδεμένη με την πύλη δικτύου TRÅDFRI). Μπορείτε ακόμη να δημιουργήσετε μία ομάδα από λαμπτήρες (μέχρι και 10) που ρυθμίζονται ομαδικά από μία συσκευή ελέγχου (τηλεχειριστήριο, ασύρματος ροοστάτης και αισθητήρας κίνησης).

Θέλω ο καινούριος λαμπτήρας να βρίσκετε σε διαφορετική ομάδα από τους υπόλοιπους συνδεδεμένους αλλά έχω μόνο μία συσκευή ελέγχου. Τι πρέπει να κάνω;

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη συσκευή ελέγχου σας για να προσθέσετε περισσότερους λαμπτήρες στο σύστημα «έξυπνου» φωτισμού ΙΚΕΑ. Στις ρυθμίσεις της εφαρμογής IKEA Home smart, μπορείτε να δημιουργήσετε μία νέα ομάδα και να κάνετε αναδιάταξη των επιθυμητών λαμπτήρων.

Μπορούν μεμονωμένες πηγές φωτός να έχουν διαφορετική φωτεινότητα;

Ναι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή IKEA Home smart. Διαφορετικά κάθε λαμπτήρας θα χρειαστεί να έχει το δικό του τηλεχειριστήριο ή ασύρματο ροοστάτη.

Τα προϊόντα «έξυπνου» φωτισμού ΙΚΕΑ κρατάνε τις ρυθμίσεις;

Ναι. Όταν μία πηγή φωτός είναι ρυθμισμένη με τον ροοστάτη και παράλληλα ρυθμισμένη με μία συγκεκριμένη θερμοκρασία χρώματος, μπορεί να κρατήσει την φωτεινότητα σε περίπτωση που αλλάξετε το χρώμα.

Πως μπορώ να ελέγξω μεμονωμένες πηγές φωτός;

Μπορείτε να ελέγξετε μεμονωμένες πηγές φωτός με την εφαρμογή IKEA Home smart. Εάν δεν έχετε την εφαρμογή θα χρειαστείτε μία ξεχωριστή συσκευή ελέγχου για κάθε πηγή φωτός.

Μπορώ να ανάψω και να σβήσω πηγές φωτός χωρίς κάποια έξυπνη συσκευή;

Ναι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον κεντρικό διακόπτη ισχύος, τη συσκευή ελέγχου ή την εφαρμογή IKEA Home smart.

Μπορώ να χρησιμοποιήσω κανονικά ηλεκτρικά κυκλώματα για να ρυθμίσω τα «έξυπνα» προϊόντα φωτισμού μου;

Ναι. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον κεντρικό διακόπτη, με τον οποίο μπορείτε ωστόσο μόνο να ανάψετε και να σβήσετε τα φώτα, όχι όμως να ρυθμίσετε τη φωτεινότητα ή τη θερμοκρασία χρώματος.

Πόσο κοντά στις πηγές φωτός πρέπει να βρίσκομαι για να ρυθμίσω τον φωτισμό;

Πρέπει να βρίσκεστε εντός 10 μέτρων από τα φώτα για να τα ελέγξετε με μία συσκευή ελέγχου. Για να ρυθμίσετε τον φωτισμό σας μέσω τις εφαρμογής IKEA Home smart, θα πρέπει να είστε συνδεδεμένοι με το τοπικό σας δίκτυο WiFi (με την προϋπόθεση ότι έχετε τη πύλη δικτύου TRÅDFRI).

Χρειάζομαι μία συσκευή ελέγχου (τηλεχειριστήριο, ασύρματο ροοστάτη ή αισθητήρα κίνησης) για κάθε πηγή φωτός;

Όχι. Μία συσκευή ελέγχου TRÅDFRI μπορεί να ελέγξει μέχρι και 10 λαμπτήρες LED, LED πάνελ ή λαμπτήρες τη φορά.

Πως μπορώ να αφαιρέσω πηγές φωτός από τη συσκευή ελέγχου μου (τηλεχειριστήριο, ασύρματο ροοστάτη ή αισθητήρα κίνησης*);

Για να αφαιρέσετε μία «έξυπνη» πηγή φωτός, θα πρέπει να κάνετε επαναφορά των αρχικών, εργοστασιακών ρυθμίσεων της συσκευής ελέγχου σας μετακινώντας τον κεντρικό του διακόπτη έξι φορές.

Μπορείτε να δείτε αυτό το βίντεο για να μάθετε πώς να επαναφέρετε τους λαμπτήρες TRÅDFRI στις εργασιακές ρυθμίσεις.

*Ο αισθητήρας κίνησης αφορά τον κωδικό: 303.835.11

Που μπορώ να βρω κουμπί ζεύξης στη συσκευή ελέγχου μου;

Το κουμπί ζεύξης βρίσκεται κάτω από το πίσω μέρος της συσκευής ελέγχου σας.

Πως μπορώ να γυρίσω στις αρχικές ρυθμίσεις (εργοστασιακές ρυθμίσεις);

Μπορείτε να δείτε αυτό το βίντεο για να μάθετε πώς να κάνετε την επαναφορά στις αρχικές, εργοστασιακές ρυθμίσεις.

Ασφάλεια, κίνδυνος παρεμβολής και ακτινοβολίας.

Ασφάλεια

Η ΙΚΕΑ έχει εφαρμόσει απαραίτητα μέτρα προφύλαξης για να διασφαλίσει ότι τα προϊόντα είναι ασφαλή και όσο το δυνατόν πιο ενημερωμένα κατά τη στιγμή της αγοράς. Τα «έξυπνα» προϊόντα φωτισμού ΙΚΕΑ πληρούν τις προδιαγραφές σύμφωνα με το πρότυπο 128-bit AES και έχουν εγκριθεί με βάση όλα τα εφαρμοσμένα μέτρα για ασύρματες συσκευές.

Τα προϊόντα TRÅDFRI λειτουργούν ανεξαρτήτως περιοχής ή γεωγραφικής τοποθεσίας και είναι συμβατά με φωτιστικά στα οποία ταιριάζει το μέγεθος των αντίστοιχων λαμπτήρων.

Ακτινοβολία

Η ακτινοβολία των «έξυπνων» προϊόντων φωτισμού ΙΚΕΑ είναι χαμηλότερη από οποιαδήποτε συσκευή WiFi ή κινητό τηλέφωνο. Ωστόσο σε περίπτωση που αισθανθείτε την παραμικρή ενόχληση λόγο ηλεκτρισμού ή ακτινοβολίας, σας προτείνουμε να σβήσετε τα φώτα από τους κεντρικούς διακόπτες, κλείνοντας τα τελείως.

Παρεμβολή

Από τη στιγμή που μία συσκευή ελέγχου θα συνδεθεί με μία πηγή φωτός λειτουργούν αποκλειστικά μεταξύ τους. Έτσι αποτρέπεται ο κίνδυνο εξωτερικής παρεμβολής από τρίτα συστήματα στον χώρο σας.

Παρεμβολές είναι πιθανές σε περίπτωση που άλλες ηλεκτρικές συσκευές στον χώρο σας λειτουργούν με την ίδια συχνότητα (2.4 GHz) και βρίσκονται σε κοντινή απόσταση. Ωστόσο, τα προϊόντα μας είναι πιστοποιημένα και πληρούν τις προδιαγραφές σύμφωνα με τη Δήλωση Συμμόρφωσης (CE) καθώς είναι σχεδιασμένα έτσι ώστε να αποτρέπουν παρεμβολές.

Συλλέγετε δεδομένα για εμένα;

Η ΙΚΕΑ δεν συλλέγει προσωπικά δεδομένα όταν χρησιμοποιείτε το «έξυπνο» σύστημα φωτισμού IKEA.

Θα πρέπει να σβήσω τον κεντρικό διακόπτη φωτισμού για να εγκαταστήσω τη πηγή φωτός;

Όχι, ωστόσο σας συνιστούμε να κατεβάσετε τον γενικό ηλεκτρικό διακόπτη ενώ συνδέετε πηγές φωτός σε κάποιο ρευματοδότη ή καλώδιο. Έπειτα ξανανάψτε τον διακόπτη φωτισμού για να προσθέσετε τον λαμπτήρα στη συσκευή ελέγχου και την πύλη δικτύου σας.

Μπορούν τα «έξυπνα» προϊόντα φωτισμού να χρησιμοποιηθούν σε υπαίθριους ή ημιυπαίθριους χώρους, όπως σε αποθήκες ή θερμοκήπια; Μπορούν τα «έξυπνα» προϊόντα φωτισμού να χρησιμοποιηθούν σε μπάνια;

Για τη χρήση φωτισμού σε μπάνια η ΙΚΕΑ προτείνει προϊόντα με βαθμό προστασίας IP44, τα οποία είναι συμβατά με λαμπτήρες TRÅDFRI, το φωτιστικό GUNNARP, το σποτ LEPTITER, το τηλεχειριστήριο και τον αισθητήρα κίνησης του συστήματος «έξυπνου» φωτισμού IKEA. Οι λαμπτήρες TRÅDFRI μπορούν να χρησιμοποιηθούν και σε υπαίθριους χώρους. Ωστόσο σε μπάνια ή υπαίθριους χώρους δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν ο ασύρματος ροοστάτης και τα πάνελ FLOALT.

Σε τι επίπεδα θερμοκρασίας φτάνουν τα «έξυπνα» προϊόντα φωτισμού σε σύγκριση με τα κανονικά;

Η θερμοκρασία του λαμπτήρα θα αυξηθεί ελαφρώς όταν είναι αναμμένος, όπως συμβαίνει και με τους κανονικούς.

Ποιά είναι η κατανάλωση ενέργειας των «έξυπνων» προϊόντων φωτισμού σε σύγκριση με άλλους λαμπτήρες LED και ενσωματωμένους λαμπτήρες LED;

Διαφορετικά προϊόντα έχουν διαφορετικές καταναλώσεις ενέργειας, για αυτό σας συνιστούμε να ελέγξετε τις πληροφορίες στη συσκευασία του προϊόντος.

Ποια είναι τα μέτρα ασφαλείας που έχει λάβει η ΙΚΕΑ για να αποτρέψει την παραβίαση των προϊόντων;

Η ασφάλεια και η προστασία έχουν ύψιστη προτεραιότητα για την ΙΚΕΑ. Όπως με όλα τα προϊόντα μας, τα «έξυπνα» προϊόντα φωτισμού ΙΚΕΑ ανταποκρίνονται σε όλες τις σχετικές κανονιστικές απαιτήσεις. Για να διασφαλίσουμε περαιτέρω τα «έξυπνα» προϊόντα φωτισμού μας, επιλέξαμε μία λύση κλειστής πλατφόρμας.

Ποιος είναι ο κίνδυνος παραβίασης των «έξυπνων» προϊόντων φωτισμού IKEA όταν τα συνδέσω με την Amazon Alexa, τον Βοηθό Google και/ή το Apple HomeKit;

Συνεργαζόμαστε στενά με την Amazon, τη Google και την Apple για να εξασφαλίσουμε την ασφαλή χρήση με τα «έξυπνα» προϊόντα φωτισμού μας. Η ασφάλεια και η προστασία είναι ύψιστης προτεραιότητας για την ΙΚΕΑ. Όπως με όλα τα προϊόντα μας, τα «έξυπνα» προϊόντα φωτισμού ΙΚΕΑ ανταποκρίνονται σε όλες τις σχετικές κανονιστικές απαιτήσεις.

Συμβατότητα

Ποιες συσκευές είναι συμβατές με τα «έξυπνα» προϊόντα φωτισμού ΙΚΕΑ;

Προς το παρόν τα «έξυπνα» προϊόντα φωτισμού μας είναι πιστοποιημένα, εξασφαλίζοντας τη συμβατότητα με την Amazon Alexa, το Apple HomeKit και τον Βοηθό Google, προϋποθέτοντας ότι έχετε την πύλη δικτύου TRÅDFRI.

Επίσης, τα «έξυπνα» προϊόντα φωτισμού ΙΚΕΑ χρησιμοποιούν το πρωτόκολλο επικοινωνίας Zigbee Light Link, το οποίο τα καθιστά συμβατά με άλλα αντίστοιχα πιστοποιημένα προϊόντα. Ωστόσο ενδέχεται άλλοι κατασκευαστές να έχουν δημιουργήσει ιδιόκτητες λύσεις προκειμένου να χειρίζονται τα «έξυπνα» προϊόντα φωτισμού ΙΚΕΑ χωρίς την υποστήριξη της ΙΚΕΑ.

Τα «έξυπνα» προϊόντα φωτισμού ΙΚΕΑ λειτουργούν και με άλλα «έξυπνα» οικιακά συστήματα;

Η ΙΚΕΑ συνεργάζεται στενά με την Amazon, τη Google και την Apple για να εξασφαλίσει την συμβατότητα με την Amazon Alexa, το Apple HomeKit και τον Βοηθό Google, προϋποθέτοντας ότι έχετε την πύλη δικτύου TRÅDFRI. Για διαθεσιμότητα αγοράς και γλώσσας, σας συνιστούμε να ενημερωθείτε μέσω της Apple, Amazon ή της Υποστήριξης Google.

Μπορώ να χρησιμοποιήσω την φωνή μου για να χειριστώ τα «έξυπνα» προϊόντα φωτισμού IKEA;

Μπορείτε να χειριστείτε τα «έξυπνα» προϊόντα φωτισμού ΙΚΕΑ σας φωνητικά μέσω της Amazon Alexa, το Apple HomeKit και τον Βοηθό Google, εάν διαθέτετε πύλη δικτύου TRÅDFRI. Για διαθεσιμότητα αγοράς και γλώσσας, σας συνιστούμε να ενημερωθείτε μέσω της Apple, Amazon ή της Υποστήριξης Google.

Πώς μπορώ να χρησιμοποιήσω τα «έξυπνα» προϊόντα φωτισμού IKEA με την Amazon Alexa, το Apple HomeKit και τον Βοηθό Google;

Η εφαρμογή IKEA Home smart θα σας καθοδηγήσει στη διαδικασία εγκατάστασης για την Amazon Alexa, το Apple HomeKit και τον Βοηθό Google στη κινητή σας συσκευή. Για διαθεσιμότητα αγοράς και γλώσσας, σας συνιστούμε να ενημερωθείτε μέσω της Apple, Amazon ή το Google.

Μπορώ να χρησιμοποιήσω τα «έξυπνα» προϊόντα φωτισμού IKEA με την Amazon Alexa, το Apple HomeKit και τον Βοηθό Google σε όλες τις αγορές;

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα «έξυπνα» προϊόντα φωτισμού μας με την Amazon Alexa, το Apple HomeKit και τον Βοηθό Google σε αγορές όπου είναι διαθέσιμη η πύλη δικτύου TRÅDFRI και οι υπηρεσίες για τα «έξυπνα» προϊόντα φωτισμού. Για διαθεσιμότητα αγοράς και γλώσσας ενημερωθείτε μέσω της Apple, Amazon και το Google.

Μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση στα δεδομένα μου η Amazon, η Apple και η Google όταν χρησιμοποιώ τα προϊόντα τους με τα «έξυπνα» προϊόντα φωτισμού IKEA;

Τα μόνα στοιχεία που διατίθενται από την IKEA στην Amazon, Apple ή Google είναι πληροφορίες προϊόντος όπως ο τύπος, το όνομα και η κατάσταση του λαμπτήρα. Αυτές οι πληροφορίες είναι απαραίτητες για τη λειτουργία της ενσωμάτωσης. Δεν αποθηκεύονται ή κοινοποιούνται προσωπικά δεδομένα από την IKEA.

Τα «έξυπνα» προϊόντα φωτισμού IKEA είναι συμβατά με τη γέφυρα Philips Hue;

Ναι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα «έξυπνα» προϊόντα φωτισμού IKEA μαζί με τη γέφυρα Philips Hue.

Πώς μπορώ να συνδέσω τα «έξυπνα» προϊόντα φωτισμού IKEA σε μία γέφυρα Philips Hue;

Εάν η έκδοση λογισμικού των «έξυπνων» προϊόντων φωτισμού IKEA είναι 1.2.x ή μεταγενέστερη, μπορείτε να τα συνδέσετε απευθείας σε μία γέφυρα Philips Hue. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

  • Πρώτα, βεβαιωθείτε ότι οι πηγές φωτός που θέλετε να συνδέσετε έχουν ενημερωμένη έκδοση λογισμικού (1.2.x ή μεταγενέστερη).
  • Τοποθετήστε τις πηγές φωτός κοντά στη γέφυρα Philips Hue.
  • Αναζητήστε νέες συσκευές με την εφαρμογή Philips Hue.
  • Κάντε μία εργοστασιακή επαναφορά του φωτισμού σας αναβοσβήνοντας τον διακόπτη έξι φορές.

Μάθετε περισσότερα για την επαναφορά αρχικών, εργοστασιακών ρυθμίσεων.

Εάν η έκδοση λογισμικού των προϊόντων σας δεν είναι 1.2.x ή μεταγενέστερη, θα πρέπει να κάνετε ενημέρωση χρησιμοποιώντας μία πύλη δικτύου TRÅDFRI και την εφαρμογή IKEA Home smart.

Πώς μπορώ να ελέγξω ποια έκδοση λογισμικού έχω στα «έξυπνα» προϊόντα φωτισμού IKEA;

Εάν θέλετε να μάθετε ποια έκδοση λογισμικού έχετε στα «έξυπνα» προϊόντα φωτισμού σας, μπορείτε είτε να την ελέγξετε στην εφαρμογή IKEA Home smart είτε να ζητήσετε βοήθεια από κάποιο συνεργάτη μας στην IKEA.

Tο IKEA Home smart είναι ανοιχτή πλατφόρμα;

Όχι. Ωστόσο, τα «έξυπνα» προϊόντα φωτισμού IKEA είναι πιστοποιημένα ως Zigbee Light Link και είναι συμβατά με άλλα προϊόντα σύμφωνα με την Zigbee Alliance. Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες στο zigbee.org. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη συμβατότητα του προϊόντος σας με τα «έξυπνα» προϊόντα φωτισμού IKEA, επικοινωνήστε μέσω της παρακάτω διεύθυνσης ikea.gr/exupiretisi-pelaton/epikoinoniste-mazi-mas/.

Μπορώ να αναπτύξω το σύστημα IKEA Home smart αποκτώντας πρόσβαση στο API του συστήματος;

Δεν είναι δυνατό να γίνει στην πρώτη κυκλοφορία του IKEA Home smart. Ωστόσο η ΙΚΕΑ επιδιώκει να εξελίξει ένα ανοιχτό σύστημα. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη συμβατότητα του προϊόντος σας με τα «έξυπνα» προϊόντα φωτισμού IKEA, επικοινωνήστε μέσω της παρακάτω διεύθυνσης ikea.gr/exupiretisi-pelaton/epikoinoniste-mazi-mas/.

Ποια πρωτόκολλα επικοινωνίας χρησιμοποιούν τα «έξυπνα» προϊόντα φωτισμού IKEA;

Τα «έξυπνα» προϊόντα φωτισμού IKEA χρησιμοποιούν το πρωτόκολλο επικοινωνίας Zigbee Light Link, το οποίο είναι ένα πρωτόκολλο ανοιχτού τύπου που στοχεύει στις ρυθμίσεις από απόσταση. Τα φώτα δημιουργούν ένα πλέγμα δικτύου, επιτρέποντας να μεταδώσουν μηνύματα μεταξύ τους. Τα «έξυπνα» προϊόντα φωτισμού IKEA είναι συμβατά με άλλα προϊόντα σύμφωνα με την Zigbee Alliance. Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες στο zigbee.org.

Είναι τα «έξυπνα» προϊόντα φωτισμού IKEA συμβατά με άλλα προϊόντα Zigbee;

Τα «έξυπνα» προϊόντα φωτισμού IKEA είναι πιστοποιημένα ως Zigbee Light Link και είναι συμβατά με άλλα προϊόντα σύμφωνα με το Zigbee Alliance. Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες στο zigbee.org.

Λειτουργεί το σύστημα IKEA Home smart και με άλλα «έξυπνα» προϊόντα οικιακού εξοπλισμού που δεν είναι Zigbee ή IFTTT ("If This Then That");

Το IFTTT δεν υποστηρίζεται από τις συσκευές TRÅDFRI ακόμη. Ωστόσο, η ΙΚΕΑ συνεχίζει το ταξίδι προς ένα πιο έξυπνο σπίτι για τους πολλούς ανθρώπους.

Πώς μπορεί να λειτουργήσει ο «έξυπνος» φωτισμός IKEA με το ήδη υπάρχον ενσύρματο σύστημα φωτισμού μου;

Ο «έξυπνος» φωτισμός IKEA λειτουργεί με οποιαδήποτε πρίζα φωτός είναι συμβατή με τα παρεχόμενα μεγέθη λαμπτήρων. Ο «έξυπνος» φωτισμός TRÅDFRI, ωστόσο, δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί με ενσύρματο ροοστάτη. Μπορείτε να ανάψετε και να σβήσετε τα φώτα με τον διακόπτη τοίχου που είναι συνδεδεμένος με τον λαμπτήρα, χρησιμοποιώντας πηγές φωτός TRÅDFRI ή και με τον διακόπτη ενσωματωμένο στον ίδιο λαμπτήρα. Κατ’ αυτό το τρόπο δεν επηρεάζετε η σύνδεση των λαμπτήρων με οποιαδήποτε συσκευή ελέγχου.

Τι θα συμβεί εάν προσπαθήσω να χρησιμοποιήσω έναν λαμπτήρα TRÅDFRI με ενσύρματο ροοστάτη;

Ο λαμπτήρας δεν θα λειτουργήσει με τη χρήση του ενσύρματου ροοστάτη. Θα τρεμοπαίζει ή θα σβήσει όταν συνδεθεί.

Μπορώ να αγοράσω περισσότερα προϊόντα TRÅDFRI με τον καιρό και να τα ενσωματώσω στα υπάρχοντα ΙΚΕΑ συστήματα «έξυπνου φωτισμού»;

Ναι. Μπορείτε να αγοράσετε επιπλέον μεμονωμένους λαμπτήρες και προ-αντιστοιχισμένα σετ από την ΙΚΕΑ. Θα είναι συμβατά με την εφαρμογή IKEA Home smart και την πύλη δικτύου.

Μπορώ να χρησιμοποιήσω και άλλους λαμπτήρες IKEA στο σύστημα «έξυπνου» φωτισμού;

Όχι, μόνο οι λαμπτήρες TRÅDFRI είναι συμβατοί με το σύστημα TRÅDFRI. Μπορείτε ωστόσο να έχετε άλλους λαμπτήρες στο σπίτι σας που δεν θέλετε να ελέγχετε μέσω του συστήματος «έξυπνου» φωτισμού.

Μπορώ να προσθέσω επιπλέον λαμπτήρες TRÅDFRI, πόρτες SURTE, πόρτες JORMLIEN ή πάνελ φωτισμού FLOALT στο σύστημά μου;

Ναι, μπορείτε να επεκτείνετε το σύστημα «έξυπνου» φωτισμού ΙΚΕΑ  

Δείτε αυτά τα βίντεο και μάθετε πόσο εύκολο είναι:

Προσθέστε ένα σετ ρύθμισης φωτισμού TRÅDFRI

Προσθέστε λαμπτήρες, πόρτες και πάνελ

Προσθέστε ένα σετ αισθητήρα κίνησης TRÅDFRI*

*Αφορά τον κωδικό: 303.835.11

Προσθέστε πάνελ φωτισμού FLOALT

Χρειάζεστε περισσότερη βοήθεια με τον «έξυπνο» φωτισμό;

Πώς να ξεκινήσετε με τον «έξυπνο» φωτισμό

Συχνές ερωτήσεις και αντιμετώπιση προβλημάτων «έξυπνου» φωτισμού.

Υποστήριξη για την εφαρμογή IKEA Home smart & την πύλη δικτύου TRÅDFRI