Δεν υπάρχουν προϊόντα στη λίστα αγαπημένων σας.

Φτιάξτε τη δική σας πράσινη γωνιά

Θέλετε να το κάνετε αλλά δεν ξέρετε από που να ξεκινήσετε; Δείτε πόσο εύκολο είναι να καλλιεργήσετε τα αγαπημένα σας φυτά από την αρχή μέχρι το τέλος, βήμα-βήμα…

FULLFÖLJA ψαλίδι

Ας ξεκινήσουμε

Δείτε πως η Ζωή παίρνει κομμάτι από το αγαπημένο της φυτό και το μεταφυτεύει.

1. Κόψτε ένα κλαρί που να έχει 2 ή 3 φύλλα από το αρχικό φυτό.
2. Τοποθετήστε τα σε ένα δοχείο με νερό και λίγο λίπασμα. Επιλέξτε ένα γυάλινο διαφανές δοχείο για να βλέπετε τις νέες ρίζες όταν βγαίνουν.
3. Βάλτε το δοχείο σε ένα χώρο με αρκετό φως και περιμένετε να μεγαλώσει το φυτό. Η διαδικασία μπορεί να διαρκέσει από μερικές μέρες μέχρι και εβδομάδες. Αυτό εξαρτάται από το είδος του φυτού.
4. Όταν οι ρίζες έχουν γίνει αρκετά μεγάλες, μπορείτε να μεταφυτέψετε το φυτό σε μία γλάστρα.


«Νιώθω μεγάλη αγάπη για τα φυτά μου. Το να τα βλέπω να μεγαλώνουν με κάνει πολύ χαρούμενη. Και όταν δίνεις ένα κομμάτι στην οικογένειά σου ή τους φίλους σου μεταδίδεις την αγάπη αυτή.»

ΖωήRIMFORSA Βάση για δοχεία

Τα 5 βήματα της Ζωής για να περιποιείστε τα φυτά σας

1. Ποτίστε τα μεγάλα φυτά με μεγάλα φύλα μέρα παρά μέρα, αν χρειαστεί. Μπορείτε να βάλετε το δάχτυλό σας στο χώμα και αν είναι στεγνό, προσθέστε λίγο νερό. Μόνο οι κάκτοι θέλουν πότισμα μία φορά την εβδομάδα. Τοποθετήστε τους για μία ώρα σε ένα μπολ με νερό.
2. Πλύνετε τα μικρότερα πράσινα φυτά στο μπάνιο μία φορά την εβδομάδα για να φύγει η σκόνη. Τα μεγαλύτερα μπορείτε να τα καθαρίζετε με μία νωπή πετσέτα.
3. Να κοιτάτε συχνά αν υπάρχουν μαραμένα ή κίτρινα φύλα και να τα κόβετε με ένα ψαλίδι. Αυτά τα φύλλα παίρνουν την ενέργεια από τα υγιή.
4. Τα τροπικά φυτά θέλουν υγρασία 60-70%, οπότε χρησιμοποιήστε έναν υγραντή για να την ρυθμίσετε.
5. Κάθε τρεις μήνες να τους προσθέτετε λίπασμα.


Η δύναμη των φυτών

«Τα φυτά είναι πολύ σημαντικά για εμένα. Νιώθω πως πραγματικά έχει αλλάξει η ενέργεια στο σπίτι», λέει η Ζωή. «Στην αρχή αγόρασα ένα φυτό, μετά δύο και τώρα έχω πάνω από 150!»

Μας αρέσει να εμπνέεστε από τα προϊόντα μας και να γίνεστε δημιουργικοί. Δοκιμάστε το! Μη ξεχνάτε όμως ότι αν μεταποιήσετε ένα προϊόν ΙΚΕΑ που δεν μπορεί να πωληθεί ξανά με την αρχική του χρήση, δεν θα έχει εγγύηση και δεν θα μπορείτε να το επιστρέψετε.