Δεν υπάρχουν προϊόντα στη λίστα αγαπημένων σας.

Πώς να ξεκινήσετε και πώς να χρησιμοποιήσετε το σύστημα IKEA Home smart

Πώς να εγκαταστήσετε το σετ πύλης δικτύου TRÅDFRI

Η εφαρμογή IKEA Home smart και η πύλη δικτύου κάνουν το χειρισμό του «έξυπνου» σπιτιού σας ευκολότερο. Ρυθμίστε χρονοδιακόπτες για ένα ομαλό ξύπνημα, δημιουργήστε την κατάλληλη ατμόσφαιρα με τον φωτισμό ανάλογα με τη διάθεσή σας και τη δραστηριότητα που κάνετε ή ακόμα ελέγξτε τις συσκευές σας. Δείτε το βίντεο και μάθετε πώς να ξεκινήσετε με το σετ πύλης δικτύου TRÅDFRI.


Πώς να ρυθμίσετε έναν χρονοδιακόπτη

Μπορείτε να ρυθμίσετε χρονοδιακόπτες για ένα ήρεμο ξύπνημα, για να ελέγξετε και να σβήσετε τα φωτιστικά, τα στόρια, τα ηχεία, ακόμα και την καφετιέρα σας ανάλογα με το πρόγραμμα σας, μέχρι και όταν δεν είστε σπίτι.

Δείτε αυτό το βίντεο για να μάθετε πώς να ρυθμίσετε έναν χρονοδιακόπτη στην εφαρμογή IKEA Home smart.

Μπορεί η εφαρμογή IKEA Home smart να με ξυπνάει το πρωί;

Ναι, ρυθμίζοντας τον χρονοδιακόπτη με την ένδειξη «Καλημέρα»  για να σας ξυπνάει το πρωί. Ο φωτισμός ανάβει σταδιακά, αρχίζοντας μισή ώρα πριν την ώρα που τον έχετε ρυθμίσει. Στην διάρκεια των 30 λεπτών, το φως θα αλλάξει από ζεστό κίτρινο σε λευκό.

Τι είναι οι χρονοδιακόπτες και πως μπορώ να τους ρυθμίσω;

Στην εφαρμογή IKEA Home smart έχετε τρεις διαφορετικούς χρονοδιακόπτες: τον διακόπτη με την ένδειξη «Καλημέρα» που ρυθμίζει το φωτισμό για να σας ξυπνάει, τον διακόπτη με την ένδειξη «Μακριά από το Σπίτι» που ρυθμίζει τον φωτισμό σας όταν δεν βρίσκεστε στο σπίτι και τον διακόπτη με την ένδειξη «Φως και σκοτάδι» που ρυθμίζει τον φωτισμό σας ανάλογα με το πότε θέλετε να τον ανάψετε και να τον σβήσετε.


Υπάρχει χρέωση για την εφαρμογή IKEA Home;

Όχι, μπορείτε να κατεβάσετε την εφαρμογή IKEA Home smart δωρεάν μέσω του Google Play ή το App Store, ανάλογα με την κινητή σας συσκευή.Πώς μπορώ να αλλάξω την προκαθορισμένη γλώσσα στην εφαρμογή;

Πηγαίνετε στις ρυθμίσεις (το εικονίδιο γραναζιού στο πάνω δεξιά μέρος της αρχικής οθόνης). Έπειτα επιλέξτε «Γλώσσα» και διαλέξτε την γλώσσα που επιθυμείτε.

Πού μπορώ να βρω την έκδοση ΙΚΕΑ Home smart της εφαρμογής IKEA Home smart;

Θα βρείτε την έκδοση IKEA Home smart της εφαρμογής σας στο κάτω μέρος της σελίδας των ρυθμίσεων κάτω από το «Απαλοιφή ρυθμίσεων».

Στο App Store και στο Google Play, θα βρείτε την ενότητα «Version» οπού μπορείτε να βρείτε την έκδοση της εφαρμογής.

Πόσα μέλη μίας οικογένειας μπορούν να ελέγχουν πηγές φωτός ταυτόχρονα από κινητά τηλέφωνα μέσω της εφαρμογής IKEA Home smart;

Η πύλη δικτύου TRÅDFRI υποστηρίζει μέχρι 10 συνδεδεμένες συσκευές την ίδια ώρα.

Εάν δεν έχω πύλη δικτύου και θέλω να προσθέσω τη πύλη δικτύου TRÅDFRI, θα εμφανιστούν τα ήδη υπάρχοντα «έξυπνα» προϊόντα μου ΙΚΕΑ Home smart αυτόματα στην εφαρμογή IKEA Home smart;

Όχι, θα χρειαστεί να συνδέστε τα «έξυπνα» προϊόντα σας IKEA Home smart με την πύλη δικτύου σας. Η εφαρμογή IKEA Home smart θα σας καθοδηγήσει βήμα προς βήμα για το πώς να το κάνετε.

Πως μπορώ να ελέγξω εάν η πύλη δικτύου μου είναι συνδεδεμένη με το δίκτυο του σπιτιού μου;

Η πύλη δικτύου θα σας δείξει πότε είναι συνδεδεμένη με το δίκτυο του σπιτιού σας. Μπορείτε να δείτε αυτό το βίντεο για το «Πώς να εγκαταστήσετε το σετ πύλης δικτύου TRÅDFRI».

Πως κάνω έλεγχο για ενημέρωση στην εφαρμογή IKEA Home smart;

Για εγκατάσταση, αποδεχτείτε την ενημέρωση όταν προτείνεται από την εφαρμογή IKEA Home smart.

Θέλω να μετακομίσω και να πάρω μαζί μου το σύστημα IKEA Home smart. Τι μπορώ να κάνω για να κάνω επαναφορά ρυθμίσεων και να αρχίσω από την αρχή;

Στην εφαρμογή θα βρείτε την επιλογή «Απαλοιφή ρυθμίσεων» η οποία σας δίνει τη δυνατότητα να σβήσετε όλες τις προσωποποιημένες ρυθμίσεις  από το σύστημα και να το επαναφέρετε στις αρχικές, εργοστασιακές ρυθμίσεις. Ωστόσο, εάν κάνετε την εγκατάσταση του συστήματος σας στο νέο σπίτι χωρίς να διαγράψετε όλες τις ρυθμίσεις, τα προϊόντα σας θα εξακολουθούν να είναι συνδεδεμένα. Επομένως, μπορεί να είναι ευκολότερο να κάνετε μία αναδιάταξη των συσκευών στην εφαρμογή σας.

Πότε πρέπει να αποσυνδεθώ από την πύλη δικτύου στις ρυθμίσεις της εφαρμογής και τι θα γίνει εάν πατήσω την επιλογή αυτή;

Διαλέξτε την επιλογή «Αποσύνδεση» από τη πύλη δικτύου όταν θέλετε να συνδεθείτε με μία άλλη πύλη. Φανταστείτε ότι έχετε μία πύλη δικτύου στη δουλειά και μία στο σπίτι. Για να μεταφερθείτε από τη μία στην άλλη θα χρειαστεί να αποσυνδεθείτε. Όλες οι ρυθμίσεις (ομάδες συνθέσεων) είναι αποθηκευμένες στις πύλες δικτύων και είναι συγκεκριμένες για κάθε δίκτυο.

Μπορώ να ρυθμίσω τα προϊόντα μου IKEA Home smart με την εφαρμογή IKEA Home smart όταν δεν είμαι σπίτι;

Όχι, μπορείτε να ρυθμίσετε τα «έξυπνα» προϊόντα σας με τη εφαρμογή IKEA Home smart μόνο όταν είστε συνδεδεμένοι με το δίκτυο WiFi σας (το τοπικό σας δίκτυο). Ωστόσο, μπορείτε να εγκαταστήσετε μία από τις ενσωματωμένες ρυθμίσεις με την Amazon Alexa, το Apple HomeKit ή τον Βοηθό Google (Google Assistant), με την οποία θα μπορέσετε να ρυθμίσετε τις συσκευές σας ακόμα και όταν δεν είστε συνδεδεμένοι με το τοπικό σας δίκτυο. Για τη διαθεσιμότητα γλώσσας και χώρας ενημερωθείτε μέσω της Apple, Amazon ή του Google.

Με ποιά κινητά τηλέφωνα είναι συμβατή η εφαρμογή IKEA Home smart;

Η εφαρμογή IKEA Home smart είναι συμβατή με Android (KitKat 4.4 ή Lollipop 5.0) και iOS (iOS 9 ή νεότερες εκδόσεις).

Τι είναι η πύλη δικτύου TRÅDFRI;

Η πύλη είναι μία μικρή συσκευή που συνδέει τα προϊόντα IKEA Home smart με την εφαρμογή IKEA Home smart μέσω του οικιακού δικτύου WiFi, ώστε να μπορείτε να ελέγχετε τις συσκευές σας με μία φορητή συσκευή όπου και να είστε στο σπίτι σας. Η εφαρμογή IKEA Home smart δεν θα μπορεί να ελέγχει τα προϊόντα σας IKEA Home smart χωρίς την πύλη.

Τι χρειάζομαι για να μπορέσω να χρησιμοποιήσω την πύλη δικτύου TRÅDFRI και την εφαρμογή IKEA Home smart;

Χρειάζεστε ένα WiFi router, μία κενή θύρα LAN, ένα προϊόν IKEA Home smart και μία συσκευή ελέγχου.

Η χρήση της εφαρμογής IKEA Home smart.

Μπορείτε να προσαρμόσετε τη φωτεινότητα και το χρώμα σε ομαδοποιημένα ή μεμονωμένα φωτιστικά απευθείας μέσω της εφαρμογής IKEA Home smart. Ρυθμίστε τα στόρια σας, ενεργοποιήστε και απενεργοποιήστε την πρίζα ελέγχου σας και ρυθμίστε χρονοδιακόπτες.

Ασφάλεια.

Η ΙΚΕΑ έχει εφαρμόσει απαραίτητα μέτρα προφύλαξης για να διασφαλίσει ότι τα προϊόντα μας είναι ασφαλή και όσο το δυνατόν πιο ενημερωμένα κατά τη στιγμή της αγοράς. Τα προϊόντα ΙΚΕΑ Home smart πληρούν τις προδιαγραφές σύμφωνα με το πρότυπο 128-bit AES και έχουν εγκριθεί με βάση όλα τα εφαρμοσμένα πρότυπα για ασύρματες συσκευές.

Συλλέγετε κάποια δεδομένα;

Η ΙΚΕΑ δεν συλλέγει προσωπικά δεδομένα όταν χρησιμοποιείτε το σύστημα IKEA Home smart.

Ποια είναι τα μέτρα ασφαλείας που έχει λάβει η ΙΚΕΑ για να αποτρέψει την παραβίαση των προϊόντων;

Η ασφάλεια και η προστασία έχουν ύψιστη προτεραιότητα για την ΙΚΕΑ. Όπως με όλα τα προϊόντα μας, τα «έξυπνα» προϊόντα ΙΚΕΑ ανταποκρίνονται σε όλες τις σχετικές κανονιστικές απαιτήσεις. Για να διασφαλίσουμε περαιτέρω τα προϊόντα IKEA Home smart μας, επιλέξαμε μία λύση κλειστής πλατφόρμας.

Ποιος είναι ο κίνδυνος παραβίασης των προϊόντων IKEA Home smart όταν τα συνδέσω με την Amazon Alexa, το Βοηθό Google και/ή το Apple HomeKit;

Συνεργαζόμαστε στενά με την Amazon, τη Google και την Apple για να εξασφαλίσουμε την ασφαλή χρήση με τα προϊόντα IKEA Home smart. Η ασφάλεια και η προστασία είναι ύψιστης προτεραιότητας για την ΙΚΕΑ. Όπως με όλα τα προϊόντα μας, τα προϊόντα ΙΚΕΑ Home smart ανταποκρίνονται σε όλες τις σχετικές κανονιστικές απαιτήσεις.

Πως μπορώ να χρησιμοποιήσω τα προϊόντα IKEA Home smart με την Amazon Alexa, το Apple HomeKit και το Βοηθό Google;

Η εφαρμογή IKEA Home smart θα σας καθοδηγήσει στη διαδικασία εγκατάστασης για την Amazon Alexa, το Apple HomeKit και το Βοηθό Google στην κινητή σας συσκευή. Για διαθεσιμότητα αγοράς και γλώσσας, σας συνιστούμε να ενημερωθείτε μέσω της Apple, Amazon ή του Βοηθού Google.

Μπορώ να χρησιμοποιήσω τα προϊόντα IKEA Home smart με την Amazon Alexa, το Apple HomeKit και τον Βοηθό Google σε όλες τις χώρες;

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα προϊόντα IKEA Home smart με την Amazon Alexa, το Apple HomeKit και τον Βοηθό Google σε χώρες όπου πωλείται η πύλη δικτύου TRÅDFRI και όπου είναι διαθέσιμες οι προαναφερθείσες υπηρεσίες. Για διαθεσιμότητα αγοράς και γλώσσας, ανατρέξτε στην υποστήριξη Apple, Amazon και Google.

Μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση στα δεδομένα μου η Amazon, η Apple και η Google όταν χρησιμοποιώ τα προϊόντα τους με τα προϊόντα IKEA Home smart;

Τα μόνα στοιχεία που διατίθενται από την IKEA στην Amazon, Apple ή Google είναι πληροφορίες προϊόντος όπως ο τύπος, το όνομα και η κατάσταση του λαμπτήρα. Αυτές οι πληροφορίες είναι απαραίτητες για τη λειτουργία της ενσωμάτωσης. Δεν αποθηκεύονται ή κοινοποιούνται προσωπικά δεδομένα από την IKEA.

Tο IKEA Home smart είναι ανοιχτή πλατφόρμα;

Όχι. Ωστόσο, τα «έξυπνα» προϊόντα IKEA είναι πιστοποιημένα ως Zigbee προϊόντα και είναι συμβατά με άλλα προϊόντα σύμφωνα με την Zigbee Alliance. Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες στο zigbee.org. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη συμβατότητα του προϊόντος σας με τα «έξυπνα» προϊόντα IKEA, επικοινωνήστε μέσω της παρακάτω διεύθυνσης ikea.gr/exupiretisi-pelaton/epikoinoniste-mazi-mas/.

Μπορώ να αναπτύξω το σύστημα IKEA Home smart αποκτώντας πρόσβαση στο API του συστήματος;

Δεν είναι δυνατό να γίνει στην πρώτη κυκλοφορία του IKEA Home smart. Ωστόσο η ΙΚΕΑ επιδιώκει να εξελίξει ένα ανοιχτό σύστημα. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη συμβατότητα του προϊόντος σας με τα «έξυπνα» προϊόντα IKEA, επικοινωνήστε μέσω της παρακάτω διεύθυνσης ikea.gr/exupiretisi-pelaton/epikoinoniste-mazi-mas/.

Ποια πρωτόκολλα επικοινωνίας χρησιμοποιούν τα «έξυπνα» προϊόντα IKEA;

Τα «έξυπνα» προϊόντα IKEA χρησιμοποιούν το πρωτόκολλο επικοινωνίας Zigbee, το οποίο είναι ένα πρωτόκολλο ανοιχτού τύπου για ασύρματες συνδέσεις. Τα προϊόντα δημιουργούν ένα πλέγμα δικτύου, επιτρέποντας να μεταδώσουν μηνύματα μεταξύ τους.

Χρειάζεστε περισσότερη βοήθεια με τη πύλη δικτύου και την εφαρμογή IKEA Home smart;

Συχνές ερωτήσεις και αντιμετώπιση προβλημάτων για την εφαρμογή IKEA Home smart και την πύλη δικτύου.