Δεν υπάρχουν προϊόντα στη λίστα αγαπημένων σας.

Ένα ονειρεμένο φοιτητικό σπίτι

Έχει λίγους αποθηκευτικούς χώρους και είναι αρκετά μικρό. Καλώς ήρθατε στο φοιτητικό σας σπίτι. Ζητήσαμε λοιπόν τις συμβουλές της Εμμανουέλλας, Διακοσμήτρια εσωτερικών χώρων, ώστε να φτιάξουμε ένα όμορφο και ζεστό σπίτι.


Γνωρίστε την Εμμανουέλλα

Σπουδές: Καλών Τεχνών

«Πέρασα τα φοιτητικά μου χρόνια σε ένα πολύ μικρό σπίτι με τον φίλο μου (τώρα σύζυγος). Κάποτε ήταν καφετέρια. Ήταν ένας πολύ όμορφος χώρος αλλά πολύ-πολύ μικρός χωρίς αποθηκευτικούς χώρους.»


«Ένα ζεστό φοιτητικό σπίτι πρέπει να έχει ένα ωραίο κρεβάτι. Ποιο είναι το μυστικό; Πολλά μαξιλάρια, μία ζεστή κουβέρτα, μία γιρλάντα φωτισμού, στοιβαζόμενα σκαμπό αντί για κομοδίνο και μία κουνουπιέρα», μοιράζεται μαζί μας η Εμμανουέλλα.

«Για να φτιάξω την κουνουπιέρα χρησιμοποίησα μία βέργα κουρτίνας ντουζ ώστε να μην χρειαστεί να τρυπήσω τον τοίχο. Δίνει μία πολύ ωραία αισθητική στον χώρο!»«Αγαπάω πολύ τα ρούχα. Άλλα με τόσο λίγους αποθηκευτικούς χώρους αναγκάστηκα να βρω άλλες λύσεις, πιο ευρηματικές. Για κλειστή αποθήκευση επέλεξα μία συρταριέρα και μία μικρή ντουλάπα. Άλλα για αυτά που δεν με πειράζει να φαίνονται χρησιμοποίησα πάλι μία βέργα κουρτίνας ντουζ που είναι μία έξυπνη εναλλακτική για να κρεμάω τα ρούχα μου. Θέλετε να κάνετε και το κάτι παραπάνω; Βρείτε μία παλιά πόρτα, χρωματίστε τη, ακουμπήστε τη στον τοίχο, τοποθετήστε μερικά πόμολα και κρεμάστε τα αγαπημένα σας κοσμήματα και τσάντες.»

«Στην αρχή το φοιτητικό σπίτι είναι πολύ άδειο και βαρετό αλλά μου αρέσει να το αντιμετωπίζω σαν έναν λευκό καμβά που σιγά σιγά αποκτά στιλ και ζεστασιά»

–Εμμανουέλλα, Διακοσμήτρια εσωτερικών χώρων

KNAGGLIG Κουτί, πεύκο
«Όταν ήμουν στο Πανεπιστήμιο είχα πάρα πολλά βιβλία. Αφού δεν είχα πολλά χρήματα, λόγω του ότι ήμουν φοιτήτρια, τα αποθήκευα σε παλιά κουτιά. Εδώ έφτιαξα μία πιο όμορφη λύση με κουτιά από πεύκο, βαμμένα σε παστέλ χρώματα για να ταιριάζει με το υπόλοιπο δωμάτιο,» λέει η Εμμανουέλλα. «Αν θέλετε να κερδίσετε ακόμη περισσότερο χώρο, βάλτε τα κουτιά κάτω από το γραφείο.»

EKBY ÖSTEN / EKBY LERBERG Ράφι τοίχου

«Όταν φτάσει η ώρα του διαβάσματος, χρειάζεστε όσο το δυνατόν περισσότερο χώρο. Για αυτό τον λόγο είστε και στο Πανεπιστήμιο, σωστά; Βάλτε πολλά ράφια ώστε να τοποθετείτε εκεί ό,τι χρειάζεστε και να μένει η επιφάνεια του γραφείου άδεια.»

Άλλα και πάλι η Εμμανουέλλα πάει τη σκέψη της λίγο πιο μακριά. «Όταν έρχονται οι φίλοι σας στο σπίτι για να διαβάσετε μαζί βάλτε μία ακόμη επιφάνεια για να μεγαλώσει το μήκος του γραφείου και όταν δεν το χρησιμοποιείτε σαν γραφείο, κολλήστε διάφορα αντικείμενα ώστε να λειτουργεί σαν πίνακας ανακοινώσεων.»


«Αν μένετε σε εστία και μοιράζεστε την κουζίνα μπορείτε να έχετε δύο τρόλεϊ: ένα που θα έχει πράγματα που χρησιμοποιείτε στην κουζίνα (όπως μακαρόνια, πολτό ντομάτας ή οτιδήποτε άλλο) και το τελευταίο ράφι για τα πιάτα που θέλουν πλύσιμο. Στο άλλο τρόλεϊ μπορείτε να βάλετε διάφορα σνακ και αναψυκτικά για να τα έχετε δίπλα σας. Μία έξυπνη ιδέα είναι να έχετε και έναν βραστήρα για τσάι και μία τοστιέρα.»

Μας αρέσει να εμπνέεστε από τα προϊόντα μας και να γίνεστε δημιουργικοί. Δοκιμάστε το! Μη ξεχνάτε όμως ότι αν μεταποιήσετε ένα προϊόν ΙΚΕΑ που δεν μπορεί να πωληθεί ξανά με την αρχική του χρήση, δεν θα έχει εγγύηση και δεν θα μπορείτε να το επιστρέψετε.