Δεν υπάρχουν προϊόντα στη λίστα αγαπημένων σας.

Ένας χώρος για δουλειά, ξεκούραση και διασκέδαση

Όταν ο Αντώνης ξεκίνησε το Πανεπιστήμιο, ήθελε να ανανεώσει το δωμάτιό του και να το μετατρέψει σε ένα στούντιο κατάλληλο για διάβασμα, ύπνο, ξεκούραση και βράδια με τους φίλους του. Ζητήσαμε από μία διακοσμήτρια εσωτερικών χώρων να τον βοηθήσει ώστε να φτιάξει τον χώρο που ονειρευόταν.


«Περνάω πολύ χρόνο στο υπνοδωμάτιό μου και μου αρέσει πολύ που τώρα είναι πιο φωτεινό, με διευκολύνει και στο διάβασμα. Εκτός από αυτό, το νιώθω και πιο ατμοσφαιρικό και ζεστό. Είμαι σίγουρος πως και οι φίλοι μου θα το προτιμούν έτσι.»

Αντώνης, φοιτητής Πολυτεχνείου


ΒΡΕΙΤΕ ΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ

Ένα γραφείο τοποθετημένο στον τοίχο δεν είναι πάντα ο καλύτερος τρόπος για να αξιοποιήσετε τον χώρο σας. «Ήθελα το γραφείο μου να έχει θέα στο παράθυρο, οπότε το τοποθετήσαμε εκεί. Έτσι, όταν ανοίγω τις κουρτίνες μου, βλέπω έξω την παλιά εκκλησία.» Ένας ακόμα τρόπος να εξοικονομήσετε χώρο είναι ένα μικρό γραφείο χωρίς όμως να χάσετε αποθηκευτικούς χώρους. «Ο λόγος που επέλεξα μικρό γραφείο είναι για να μπορέσω να βάλω στον χώρο και έναν καναπέ-κρεβάτι. Φρόντισα όμως να μην χάσω χώρο, τοποθετώντας μία συρταριέρα γραφείου κάτω από το γραφείο για να έχω χώρο για όλα μου τα βιβλία και τα τετράδια.»ΚΑΝΤΕ ΤΟΝ ΧΩΡΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ

Επιλέξτε ανοιχτή αποθήκευση για να φαίνεται ο χώρος πιο μεγάλος και φωτεινός. Αναμείξτε κλασσικά με παραδοσιακά προϊόντα ώστε να έχει προσωπικότητα ο χώρος και να είναι πρακτικός. «Δεν ήθελα να πετάξω πολλά από τα παλιά μου αντικείμενα. Μου αρέσει που το διαμέρισμά μου έχει πολλά έπιπλα-κειμήλια αλλά δεν ήθελα να τα χρησιμοποιήσω όλα στο υπνοδωμάτιό μου.»ΦΤΙΑΞΤΕ ΓΩΝΙΕΣ ΓΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Ο Αντώνης ήθελε ένα επιπλέον κρεβάτι για να κάθονται οι φίλοι του, ακόμα και να κοιμούνται. Το κρεβάτι σοφίτα που έχει χώρο από κάτω είναι πολύ λειτουργικό ώστε να προστεθεί ένα ακόμα κρεβάτι στον κενό χώρο. Η διακοσμήτρια μίκρυνε τον χώρο διαβάσματος, χρησιμοποιώντας ένα μικρότερο γραφείο, έναν καναπέ κρεβάτι και μία βάση για λάπτοπ, η οποία λειτουργεί και σαν κομοδίνο. «Τώρα μπορώ να είμαι ξαπλωμένος στο τάμπλετ μου και να χρησιμοποιώ το γραφείο μόνο για διάβασμα. Έτσι, μπορώ να κάνω ένα ευχάριστο διάλειμμα.»


ΜΕΙΩΣΤΕ ΤΟΥΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ

Ξανασκεφτείτε τι έπιπλα χρειάζεστε. Ο Αντώνης δεν έχει πολλά κρεμαστά ρούχα και για αυτό η διακοσμήτρια αντικατέστησε μία μεγάλη ντουλάπα με μία ράγα ρούχων. «Τώρα το δωμάτιο φαίνεται πιο μεγάλο και πιο φωτεινό. Η ντουλάπα γέμιζε πολύ τον χώρο και έκρυβε αυτά τα όμορφα παλιά πλακάκια.»


«Μου αρέσει η παράδοση και για αυτό έχω κρατήσει μερικά παλιά ντουλάπια. Αποτελούν κομμάτι της παράδοσης.»

Αντώνης

Μας αρέσει να εμπνέεστε από τα προϊόντα μας και να γίνεστε δημιουργικοί. Δοκιμάστε το! Μην ξεχνάτε όμως ότι αν μεταποιήσετε ένα προϊόν ΙΚΕΑ που δεν μπορεί να πωληθεί ξανά με την αρχική του χρήση, δεν θα έχει εγγύηση και δεν θα μπορείτε να το επιστρέψετε.